ALİ SÜZEN YAZDI: SİYASET YAZILARI

SİYASET YAZILARI
24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİ ÜZERİNE
Ali SÜZEN
Hiç şüphesiz 24 Haziran 2018 seçimleri, ülkemiz ve demokrasimiz açısından çok hayati bir dönemeç niteliğinde. Biraz… biraz değil tam anlamıyla da denebilir, baskın seçim niteliğini de taşıyor. İktidar partisini, bilhassa başında Genel Başkan olarak bulunan ve Cumhurbaşkanlığını da yürüten Recep Tayyip Erdoğan’ı istemeyen finans çevreleri, birtakım siyasi ve ekonomik kuşatmalarla seçim sonuçlarını istedikleri tarzda yönlendirme operasyonlarını hızlandırmış durumdadırlar. Bu çok açık görülüyor ve zaten bunu da çeşitli mahfillerde itiraf ediyorlar. Bu sıkıştırmalara olabildiğince dar bir zaman bırakmak için seçimler öne alınmıştır, kanaatindeyim.
Ne varki; her şeye ayrıntılarıyla müdahil olan yönetim tarzıyla Cumhurbaşkanı, milletvekili listelerini şekillendirmek, tabanın sesine kulak vermek için yeterince zaman bulamamıştır, sanki.
İşte o yüzden büyük çoğunlukla listelerden sızlanmalar, memnuniyetsizlikler vardır. Sosyal Medyaya yansıyan ve listelerden şikayet eden vatandaşların serzenişlerini; ” çok da şeyimde değil” tarzı karşılayan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın tavrı hiç de şık olmamıştır. Yine basından takip edebildiğimiz kadarıyla Cumhur İttifakı’nın birlikte düzenledikleri Erzurum mitingi de hayal kırıklığı yaşatmıştır.
Edirne’miz özeline dönersek; milletvekilliği aday listeleri açıklandığı zaman Ak Parti Kadın Kollarında görev yapmış bir Hamfendinin sosyal medyada kendi hesabından yaptığı ve yerel basında da yer bulan, ilgi çeken paylaşımı, Edirne’nin hali pür melalini yansıtmaktadır:

Komşu ilimiz Kırklareli de bundan farksızdır.
Hülasa; milletvekili listeleri Ak Parti tabanında tam bir sükut u hayal (hayal kırıklığı) yaratmıştır. O yüzden seçim heyacanı yoktur. Tabandan, ‘öz’den kopuk il ve ilçe yönetimleriyle, aday listesiyle iyi bir sonuç çıkacağını ummak en hafif tabirle saflık olur. Yazacak çok şey var da yazımı fazla uzatmak istemiyorum.
Sözün özü, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ilk turda ipi göğüsler de milletvekili dağılımında umduğunu bulamayabilir. Bulamazsa bu benim için sürpriz olmaz. ‘Çünkü; görünen köy kılavuz istemez!’
Çare nedir, derseniz; “öz”e, fabrika ayarlarına dönüştür, derim.
Rabbim bu hayati seçimi ülkemiz, vatanımız, vatandaşlarımız ve bütün mazlum milletler için, insanlık alemi için içinde bulunduğumuz bu mübarek ay; oruç ayı, Kur’an ayı hürmetine hayırlara tebdil eylesin, amin!
03 Haziran 2018/EDİRNE

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.