Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Çevre Etkinliği

Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Çevre Etkinliği
“Yarının Doğası Bugünden Yaratılır”
Edirne’de, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Tunca Nehri kolları arasında yer alan Sarayiçi adasında temizlik çalışması yaptı.
“Doğayı koru” temasıyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı alanı barındıran Sarayiçi’nde gerçekleştirilen farkındalık çalışması kapsamında bir araya gelen çevreci öğrenciler “Yarının doğası bugünden yaratılır” yazdıkları atık kağıtları ağaçlara astı.

Öğrenciler çevreye atılan plastik ve cam atıkları toplayarak çevre kirliliğine dikkati çekti.

Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Deniz Şuvak, gazetecilere, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çevre temizliği yaptıklarını söyledi.

Çevre bilincini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Şuvak, “İnsanlar maalesef pek dikkat etmiyor. Sigara izmaritleri ve plastik atıkları çevreye atıyor. Çevre temizliği yaparak insanlarda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Etkinliğe destek veren Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren de son dönemlerde yapılan farkındalık çalışmalarının karşılık bulmaya başladığını ve görüldüğü gibi çevrenin oldukça temiz olduğunu ifade etti.

Plastiğe Hayır Grubu kurucusu İspanyol Öğr. Gör. Begona Rodriguez de sosyal medyadan başlatılan çevre kampanyalarının kent geneline yayıldığını ve temizlik etkinliklerinin arttığını kaydetti.
Haber: Ali Süzen

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.