Akbulut ‘Hazımsızlık’ Dedi Meclis Karıştı

AKBULUT ‘HAZIMSIZLIK’ DEDİ, MECLİS KARIŞTI!
Edirne İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç, Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. “Atılan taşlar İmamoğlu’na değil, Türkiye demokrasisine atılmıştır.” diyen Kılıç’a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, “Bu olay bizim de tasvip etmediğimiz bir olaydır ama söylenene göre İmamoğlu’nun grubunun içerisindeki ne olduğu belirsiz bir takım insanların polislere taş atmasıyla bir kıvılcım çıkmış. Netice itibariyle bu şekilde gündeme gelinmesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki o mahşeri kalabalıkla yaptığı mitingin hazımsızlığı olarak nitelendiriyorum.” dedi. Akbulut’un sözlerinin ardından mecliste gergin anlar yaşanırken; CHP Grubu Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, “Sayın Akbulut, bir kez daha neden Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yaptığımı, bir kez daha niye sizin zihniyetinize itiraz ettiğimi bana o kadar güzel hatırlattınız ki; bir kere daha kendimle gurur duymama, ne kadar doğru yaptığımı hissetmeme sebep oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Edirne İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantıları 5. Oturumu bugün Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan saldırıyı kınadı.
Kılıç, “Seçimlerin ülke bütünlüğü korunarak, barış, kardeşlik içerisinde geçmesi çok kıymetli ve önemlidir. Bu konuda başta ülkemizi yöneten yetkililer olmak üzere herkese büyük görevler düşüyor. Ayrıştırıcı, bölücü, dışlayıcı, ötekileştirici yani kısacası şiddet dilinden tüm siyasilerin uzak kalması, bu dili kullanmaması gereklidir. Ama maalesef dün Türkiye siyasi tarihine kara leke olarak geçecek bir olay yaşanmış ve Erzurum’da Sayın İmamoğlu’na bir provokatif saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı grubum adına şiddetle ve nefretle kınıyorum. Atılan taşlar ve demirler İmamoğlu’na değil, Türkiye demokrasisine, Türkiye’nin demokratik rejimine atılmıştır. Bu tip olayları, geçmişte de yaşadık. Ama onlar çok geride kalmıştı. Şimdi 21. yüzyılda, üstelik de ‘Dadaşlar Kenti’ dediğimiz Erzurum’da bunun yaşanması çok üzüntü vericidir. Buna sebep olanların mutlaka cezalandırılması ve bu işin takip edilmesi gerekiyor. 17 vatandaşımız yaralandı ama gelin görün ki bir kişi bile göz altına alınmadı. Bu bize devletimizin siyasallaştığının açık örneğidir. Bu tutum çok tehlikelidir. Ülke bütünlüğünü zedeleyicidir. Gönül isterdi ki hemen İçişleri Bakanlığı devreye girsin ve bu olaya sebebiyet veren insanlar gözaltına alınsın. Orada bir başka konu da şu; miting alanı önceden belirlendiği halde, izinler alındığı halde Erzurum Belediye Başkanı’nın miting alanını 50 belediye otobüsüyle kapatmasıdır. Yani bu olay bir anda gelişen bir olay değildi. Önceden tezgahlanmış, başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere bu gençlerimiz kışkırtılmıştır. Biz 14 Mayıs’ta savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Bunu, bu cumhuriyet defalarca yaptı. Bir vatandaşımızın bile seçimden dolayı burnunun kanaması veya daha kötü bir şey başına gelmesi kabul edilemez. Seçimler; barış, kardeşlik, neşe içerisinde geçmeli. Şimdi gelinen noktada, cumhur ittifakının kullandığı dil gerçekten tehlikeli. Bizim mozaik bir yapımız var, bunu kaşımamak lazım.” dedi.

Kılıç’a cevap vermek üzere kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, “Bu şekilde gündeme gelinmesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki o mahşeri kalabalıkla yaptığı mitingin hazımsızlığı olarak nitelendiriyorum.” dedi.
Akbulut, “Erzurum olayı bizim de tasvip etmediğimiz bir konudur. Olmaması gereken yerdir. Önceden de aslında böyle şeyler olmuyordu ama dün nedense Belediye Başkanının ifade ettiğine göre, İmamoğlu’nun grubunun içerisindeki ne olduğu belirsiz bir takım insanların, taş atmak suretiyle polislere öyle bir kıvılcım çıkmış. Ekranlardan bu olayı gördük, artık bu olay üzerine yorumlara girmek yanlış diye düşünüyorum. Seçim kurulundan orada kongre yapılacak diye izin alınmamış. Burada, Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha doğrusu Erzurum İl Başkanı’nın müracaatı yok. Arkadaşın esnaf ziyareti olarak müracaatı var. Netice itibariyle bu şekilde gündeme gelinmesini, İstanbul’daki o mahşeri kalabalığın hazımsızlığı olarak nitelendiriyorum. Son 100 yılın en büyük seçmen topluluğu. Tarihte bu kadar insanın bir araya geldiği miting de yok. Bunu gündemden nasıl öteleriz diye olmaması gereken bir şey oldu.
14 Mayıs’ta sandığın başına gittiğinizde şu soruları kendinize sorarak oyunuzu kullanmalısınız diyorum; 40 yıldır bu ülkenin başına bela olan PKK terör örgütü kimi destekliyor? Kandil’dekiler kimi destekliyor ve ne diyorlar? FETÖ kimi destekliyor? YPG gibi terör örgütleri kimi destekliyor? DEAŞ kimi destekliyor? ABD ve Biden kimi destekliyor? Yunanistan ve İsrail kimi ülkeler kimi destekliyor ve neden destekliyorlar? Bunları bizim ülkemizin insanları, seçmen anlamında kendi kendine sorması gerekir?” dedi.

Akbulut’un konuşmasının ardından mecliste gergin anlar yaşanırken; CHP Grubu Üyesi Çiğdem Gegeoğlu da, “Sayın Akbulut, neden sizin zihniyetinize itiraz ettiğimi bir kez daha bana anlattığınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gegeoğlu, “Sayın Akbulut, bir kez daha neden Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yaptığımı, bir kez daha niye sizin zihniyetinize itiraz ettiğimi bana o kadar güzel hatırlattınız ki; bir kere daha kendimle gurur duymama, ne kadar doğru yaptığımı hissetmeme sebep oldunuz. O yüzden çok teşekkür ediyorum size. Dünden beri yapılan itirazlardan birisi de şuydu; orada yaşanan olaylarda polisin, valiliğin ve emniyetin güvenliğini almayıp işlem yapmayışıydı. Videoları hep birlikte izledik; o taşlar atılırken, polisin izlediğini ve Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun otobüsün içerisinden mikrofondan dahi lütfen görevinizi yapın çağrısına rağmen hiçbir şey yapılmadığını izledik.” şeklinde konuştu.

edirnetv.com

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.