ŞALLI: ROMANLARIN ONURU İLE OYNANMIŞTIR!

İstanbul Havaalanı’nda uçağı rötar yaptığı için çalışan personele hakaret eden yolcu Funda Esenç’in”Hop hop temas yok. Ben çingenelerle temas etmiyorum” sözleri üzerine Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na müracaatta bulunduklarını ve resen inceleme başlatılacağını duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havaalanı’nda meydana gelen tartışmada yolcu Funda Esenç, uçağı rötar yaptığı için görevli uçuş personeline sözlü saldırıda bulunarak, hakaret etmesinin ardından Roman vatandaşlar, Esenç’in “Ben çingenelerle temas etmiyorum” sözlerine tepki gösterdi.

Söz konusu olayın sosyal medyaya da yansımasıyla birlikte Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, hak arayışına başladıklarını belirtti.

Şallı, kullanılan sözlerin ayrıştırıcı hakaretler olduğunu belirterek, “bu sözler için çirkefliktir, ahlâksızlıktır” ifadelerini kullandı.

 

Yolcu Esenç’in olay nezdinde tüm Roman vatandaşlara da hakaret ettiğini vurgulayan Şallı, “İstanbul Yeni Havalimanı’nda özel bir havayolu şirketinin 25.04.2019 tarihli IST-BJV KK42 seferinde uçağın rötar yapması sonucunda yaşandığı iddia edilen bir olay, sosyal medyada gündem olmuştur. Yolcu bekleme peronunda Funda Esenç isimli bir bayanın havayolu şirketinin check-in işlemini yapan kadın yer görevlisine ağır hakaretlerde bulunması, ahlaki olmadığı kadar insan onurunu zedeleyen, küçümseyen, ayrıştırıcı ifadelerin kullanılması kabul edilemez söylemlerdir” dedi.

Kullanılan dilin ayrıştırıcı ve küçük düşürücü olduğunu, Romanların onuru ile oynandığını dile getiren Şallı, “Her türlü yoksulluğa, çaresizliğe karşı onurumuzla yaşıyoruz. Kimsenin onurumuzla oynamasına izin vermeyeceğiz. Konuyu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna götürdük ve müracaatta bulunduk. Müracaat gereği resen inceleme başlatılacaktır. Havayolu yer hizmetlerinde hakarete uğrayan bayanın yanındayız. Hakaret eden Funda Esenç isimli bayanı tüm Romanlar adına kırıyoruz”diye konuştu. HABER Jale Avyzüen Zobar

Kaynak: yenigunedirne.com

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.