Habil Mert Yazdı: “Terbiyesiz!”

“”Terbiyesiz””
Konuşuluyor ki;
Edirne’nin 3 büyük camisinden birinde 20 yıl kadar görev yapıp emekli olan bir hoca yıllarca görev yaptığı Caminin şimdiki imanıma “bir akşam teravih kıldırayım” diye ricada bulunmuş. İmam da hocam bilirsiniz burasi A sınıfı bir Cami bana müftülük laf eder ordan izin alsan daha iyi olur demiş.
Tabiki sen sıkıntı etme ben müftü beyden izin isterim demiş emekli İmam..
Müftüye gitmiş müftü de caminin A sınıfı olduğunu orada herkesin imamlık yapamayacağı gevelemiş. Emekli İmam da “hocam ben orada 20 yıl görev yaptım o Camiden emekli oldum” diye cevap verince müftü bey “sizi tanıyan var mı ki” diyerek müftü yardımcısını çağırmış ve sormuş.
Tabi müftü yardımcısı da tanımıyorum demiş!!!
Çünkü o da Edirneye yeni tayini çıkmış.
Bir rivayete göre o da müftü beyin ekibinden miş!
Müftü beyin kadrolastığı da konuşuluyor…

Müftü Yardımcısı da emekli İmamı tanımadığını söyleyince emekli imam gülmüş tebessüm etmiş. Bunun üzerine müftü bey de “dur bakalım bir iki telefon edeyim” deyince emekli İmam üzüntüyle; “neyse hocam zahmet etmeyin bu iş bu aşamaya geldiyse gerek yok bana musade” diyerek kapıya doğru yürümüş ki müftü bey sertçe; “iyi ki sana izin vermedim sen terbiyesiz bir adammışsın” demiş.

Anlatılan özetle bu.

Böylesine masum bir talepte bulunan imamın böylesine usülsüzce terbiyesizce muamele edilerek rencide edilmesi asıl terbiyesizlik degil mi?

Eksik, güdük, istihbarat ve usul hatalarıyla dolu bir trafik yaparak emekli imamı üzen üstüne hakaret eden Müftü bey yeni geldiği şehirde büyük puan kaybetmiştir.
O makam kalp kazanma makamıdır müftü bey ego tatmin makamı değil!
İmamdan özür diler mi bilmem…

Kendisini kınıyorum mümkünse (!)

Kaynak: Habil Mert

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.