SV. GEORGİ’DE PASKALYA AYİNİ

 


Hıristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayram olan Paskalya Bayramı, Edirne’de düzenlenen Paskalya Ayini ile kutlandı. Sv. Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen Paskalya Ayini’ne Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev’in yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Balkanlar’daki çeşitli ülkelerden Ortodoks mezhebinden çok sayıda misafir katıldı.

Sv. Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık tarafından yönetilen ayinin ilk bölümünde dualar okunurken; ikinci bölümünde ise tütsüler ve mumlar eşliğinde kilise etrafında dolaşarak dua ettiler. Ayinin tamamlanmasının ardından Çıkırık, katılımcılara Paskalya çöreği ve rengârenk yumurtalardan dağıttı.

Cumartesi gecesini Pazar gününe bağlayan saatlerde düzenlenen ayinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çıkırık, tüm katılımcıların Paskalya Bayramı’nı kutlayarak; “Allah hepimizin dualarını kabul etsin. Böyle güzel bir geceyi hep beraber kutlamaktan dolayı mutlu ve gururluyum. İnşallah böyle barış ve mutluluk içinde yaşarız. Bütün herkese sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim. Nice mutlu bayramlar” ifadelerine yer verdi.

 

Çıkırık, Paskalya’nın, İsa peygamberin ölümünün üçüncü gününde göğe yükselişini temsil ettiği belirterek; “Gece 24.00’da ölülerin içinden göğe yükseldiğini temsil ediyor. İsa peygamberin gerçekten dirildiğini tebrik ediyor ve bayramını kutluyoruz. İnşallah tanrı bize yardım eder ve böyle huzur içinde yaşarız. Allah kabul etsin. Bugün de Romanya’dan, Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan katılanlar oldu” dedi.

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.