“GİRİŞİMCİ DOĞULMAZ, GİRİŞİMCİ OLUNUR!”

Trakya Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi 2019” kapsamında Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Trakya Üniversitesi öğrencileri ve genç girişimci adayları ile buluştu. Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Havsa Meslek Yüksekokulu ile Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör Hakan Akıncı, GİV Mütevelli Heyeti üyeleri, Girişimcilik Topluluğu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bölgesel kalkınmada önemli dinamiklerden olan Trakya Üniversitesi olarak girişimcilik ilkelerine önemle eğiliyoruz. Alanında uzman eğitimcilerimizin verdiği girişimcilik derslerinin yanı sıra öğrencilerimiz, gerçekleştirdiğimiz programlara katılarak Girişimcilik Sertifikası ile mezun oluyorlar. Girişimci bir üniversite olarak, müfredatımızın yanı sıra Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark, sanayi iş birlikleri ve Girişimcilik Topluluğumuz ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle girişimcilik konusunda tecrübeli misafir konuşmacılarımız ile öğrencilerimizi aydınlatmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. Girişimcilik ruhunun Türk kişilik yapısına çok uygun olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin kültürel, sosyal, siyasi, felsefi yönlerini de geliştirmeleri ve her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
Vakıf Başkanı Mehmet Koç ise “Girişimci Doğulmaz, Girişimci Olunur” başlıklı sunumunda kendi başarı hikâyesini de paylaşarak “Bizim en kıymetli, olmazsa olmazımız olan enerji, girişimcinin içindeki enerjidir. Başarısızlıktan korkan bir girişimci başarılı olamaz. Girişimci doğulmaz, girişimci olunur.” ifadesiyle dikkat çekti. Mehmet Koç, girişimci ruhuyla sıfırdan başlayıp şu an birçok şirket ve çalışana sahip olduğunu belirttiği konuşmasına “Türkiye bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmakla birlikte dünya ölçeğinde imkanlara sahip. Özellikle son on beş yılda gösterdiği gelişimle; güvenlik, ekonomi ve sosyal yapısıyla dünya standartlarında yaşanılan bir ülke. Eğer ki bir fikriniz varsa ve bu fikir üzerine yeterince araştırmış ve çalışmışsanız, bir girişimcinin ihtiyacı olan her şeyi ülke olarak sunabiliyoruz.” şeklinde devam etti.

Ülkelerine hizmet etmek isteyen genç girişimci adaylarına ithalatı azaltıp yerli üretimi artıracak projeler geliştirmeleri önerisinde bulunan Mehmet Koç, bu projeleri destekleyen ulusal ve uluslararası fonlar hakkında bilgi verdi. Vakıf Başkanı Mehmet Koç “Devlet, bakanlıklar düzeyinde girişimcilikle doğrudan ilgileniyor. Özel sektörde girişimcileri en çok ilgilendiren kurumlar melek yatırımcılar ve yatırım sermayesi kurumlarıdır. Bunun yanı sıra KOSGEB de girişimci adaylarını destekliyor. Bizde Vakıf olarak hem KOSGEB ile ortak çalışmalar yürütüyor hem de kendi işini kurmak isteyen ve proje üreten gençlerimize eğitimler veriyoruz. Elbette ki girişimcilik ruhunu ve kültürünü aşılamak için en büyük görev de üniversitelere düşüyor. Çünkü girişimcilik bilimsel bir konudur. Girişimciliğin, bir şirket kurmanın kuralları, bir iş fikrini bulmanın yöntemi ve algoritması bellidir. Girişimci devletten bir fon alabilir ancak fikir, iş ve proje üretme konusunda eğitim sistemimiz devreye giriyor. Bu noktada Rektörümüzün bahsettiği Trakya Üniversitesinin girişimcilik çalışmalarını takdirle karşılıyorum.” dedi.

Vakıf olarak amaçlarının ülkeye hizmet etmek olduğunu belirten Mehmet Koç “Girişimciliğin ve iş kurma bilincinin yayılmasının bir vatan vazifesi olduğunu düşünüyorum. Bunun için daha fazla insana ulaşmaya çalışıyor, fikri olan bir kişiye daha öncülük etmeye ve iş kurma ile ilgili problemlerini çözmeye yardımcı oluyoruz. Kıymetli fikirlere sahip çıkmak, yol açmak ve onları motive etmek çok önemli. Vakfımızın birkaç şubesi var, biri de Edirne’de olur umarım. Böylelikle önemli bir uzman ve öğrenci kaynağına sahip Trakya Üniversitesi ile Ülkemize hizmet etmeye devam ederiz.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesinin sahip olduğu önemli insan ve enerji kaynaklarını değerlendirebilmenin önemine vurgu yapan Mehmet Koç, konuşmasının sonunda buluşmayı sağlayan Trakya Üniversitesi Girişimcilik Topluluğuna, GİV Heyetine, gösterdiği sıcak misafirperverlikten dolayı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve ilgi gösteren genç katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Etkinlikte ayrıca Lüleburgaz İnovasyon Merkezi Girişimci Koordinatörü Oğulcan Yılmaz “Bana Mama Ver” kurucusu Öğr. Gör. Yağmur Dublen Göksu, Reeder kurucusu Sezen Saral, EytSoft Ceo’su Mustafa Güngör, Alev Şenol Atölye’nin sahibi Alev Şenol ve Cimri.com Satış ve Müşteri İlişkileri Direktörü Hüseyin Öğüt konuşma ve sunumları ile öğrencilerle buluşarak girişimciliğin Ülkemiz için neden önemli olduğunu, gençlerin neden girişimci olması gerektiğine yönelik görüşlerini ve girişimcilik ile ilgili hem ipuçlarını hem de tavsiyelerini paylaştı.

Etkinlik süresince gerçekleşen çeşitli çekilişlerle renk kazanan “Girişimcilik Zirvesi 2019” tüm konuşmacılara teşekkür sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.