TÜ’de Yeni Akreditasyon Başarısı

TÜ’de yeni akreditasyon başarısı
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı uzmanlık eğitimi, Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite olma başarısı gösterdi…
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu tarafından akredite edildi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakül-tesi bünyesindeki birimlerin kalite ve akreditasyon alanında başarısı devam ediyor. Uluslararası eğitim kalitesinin ve akredite olan birimle-rin her geçen gün arttığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde, sevindiren bir haber de Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan geldi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı uzmanlık eğitimi, Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu (TGHYK) Akreditasyon Komis-yonu tarafından akredite olma başarısı gösterdi.
Türk Göğüs Hastalıkları Yeter-lik Kurulu Akreditasyon Komis-yonu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Sayıner ve komisyon üyeleri Prof. Dr. İlknur Başyiğit, Prof. Dr. Oğuz Kılınç ve Prof. Dr. Ayşın Şakar Coşkun, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Programı akreditasyon süreçleri ile ilgili olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ilk olarak, Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Sayıner ve beraberindeki heyete, Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Çakır Edis tarafından ana bilim dalı ve eğitim programları hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.
Tüm eğitim hizmetleri ve süreçlerinin titizlikle ele alındığı değerlendirme sonunda Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın Tıpta Uzmanlık Eğitim Programı, Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu tarafından akredite edildi. Ziyarete, Trakya Üniversitesi Rektörü ve Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile öğretim üyeleri ve asistanlar katıldı.
Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ayrıca Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile makamında bir araya geldi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ana bilim dalı başkanlığını da yaptığı Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümünün akreditasyon başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm birimleriyle akredite olmuş, verdiği eğitim ve hizmetlerin ulusal ve uluslararası arenada kalitesinin kabul edildiği bir Trakya Üniversitesi hayali ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktadan hareketle şahsımın da içinde bulunduğu Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı olarak akreditasyon süreçlerine hazırlandık. Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Kurulu Akreditasyon Komisyonunun saha ziyaretinin ardından Ana Bilim Dalımız akredite edildi. Bu süreçte katkı sağlayan tüm hocalarımıza ve Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Kuruluna teşekkür ederim.” dedi.
Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın akreditasyon belgesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılında Tek Nefesle sloganıyla, Mayıs ayında düzenlenecek Türk Toraks Derneği (TTD) 26. Yıllık Kongresi’nde düzenlenecek tören ile verilecek.
Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.