‘Komşu’ya “Deli” Para!

Komşuya ‘deli’ para!
Romanya’dan Türkiye’ye gelen bir Türk ailenin otomobilinde Bulgar gümrük görevlilerince Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda yapılan aramada beyan edilmeyen yaklaşık 30 milyon Türk Lirası’na eş değer paraya (1,5 milyon Euro) el konuldu… Bulgar makamları yıl başından bu yana yaptıkları aramalarda beyan edilmeyen toplam 5 milyon Avro (yaklaşık 100 milyon TL) ele geçirildiğini açıkladı…
Romanya’dan Türkiye’ye gelen bir Türk ailenin otomobilinde Bulgar gümrük görevlilerince yapılan aramada beyan edilmeyen 1,5 milyon Euro’ya el konuldu. Bulgar makamları yıl başından bu yana yaptıkları aramalarda beyan edilmeyen toplam 5 milyon Avro (yaklaşık 100 milyon TL) ele geçirildiğini açıkladı.
Olay, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısında bulunan Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda yaşandı. Türk vatandaşı M. G., eşi ve 18 aylık bebeği ile Romanya plakalı otomobille Türkiye’ye geçmek istediğini Bulgar yetkililere bildirdi. M. G., otomobilde gümrüğe tabi eşya ve bildirimi zorunlu miktarda nakit para bulunmadığını da belirtti.
TÜRK SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI
Ancak Bulgaristan gümrük yetkilileri durumdan kuşkulanarak otomobilde detaylı arama yaptı. Aramada naylon zarflar içinde 1 milyon 562 bin 865 Avro (yaklaşık 30 milyon TL) ele geçirildi. Sürücü ifadesinde, babasının otobüsünü sattığını ve parasını kendisine verdiğini, bu parayı Türkiye’ye götürerek burada ev almayı amaçladığını söyledi. Türk sürücü gözaltına alındı. Bulgar makamları yıl başından bu yana Türkiye’ye geçiş yapan otomobil ve otobüslerde yaptıkları aramalarda toplam 5 milyon Avro (yaklaşık 100 milyon TL) ele geçirildiğini açıkladılar.
Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.