Altın Kemer Taş’a Veriliyor

Altın kemer Taş’a veriliyor
Edirne Belediyesi, doping kontrol havuzundayken yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle 661’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı unvanı ve ödülleri iptal edilen başpehlivan Cengizhan Şimşek’ten alınan kemerin finalde elediği Mustafa Taş’a verileceğini açıkladı… Edirne Belediyesi bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kemer töreninin iptal edildiğini duyurdu…
Edirne’de gerçekleştirilen 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek’in 1-3 Temmuz’da güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu anlaşıldı. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına rağmen 2020 yılının ocak, temmuz ve ekim aylarında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Şimşek’e 9 Mart 2022’den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdi. Kurul, sporcunun 1.10.2020’den itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline hükmetti.
KEMER BUGÜN TÖRENLE VERİLECEKTİ
Kararın ardından 2022 yılı Kırkpınar başpehlivanlığı kemeri, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle, finalde ikinci olan Mustafa Taş’a verilecek. Kemeri Taş’a, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından takdim edileceği duyurulmasına rağmen belediye son dakika duyurusu ile törenin iptal edildiğini açıkladı.

hudut

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.