Gürkan’dan ‘Rüşvet’ Yorumu

Gürkan’dan ‘rüşvet’ yorumu
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İmar İşleri Müdürlüğü’nde rüşvet aldığı suçlamasıyla tutuklanan iki personeli ‘bozuk elma’ ve ‘şerefsiz’ gibi ağır sözlerle eleştirerek, “Hem şikayeti yapan vatandaşımıza hem de jandarmaya çok teşekkür ediyorum. Keşke hiç olmasa ama her yerde bozuk elmalar çıkıyor. Moralimizi bozdu, üzdü, üzüldük bundan dolayı” dedi…
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli 4 kişinin rüşvet aldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsa-mında jandarma ekipleri S.A., E.Ç., H.Ö. ve S.S.’yi gözaltına aldı. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.A. ve E.Ç., çıkarıldıkları hakimlikte tutuklanırken, H.Ö. ile S.S. ise yurt dışı çıkış yasağı konulup adli kontrolle serbest bırakıldı.
‘HER YERDE OLDUĞU GİBİ ÇÜRÜK ELMA ÇIKABİLİYOR’
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, olayla ilgili ilk defa konuştu. Konu üzerine yöneltilen soruyu yanıtlayan Gürkan, “Hem şikayeti yapan vatandaşımıza hem de jandarmaya çok teşekkür ediyorum. Keşke hiç olmasa ama her yerde bozuk elmalar çıkıyor. Moralimizi bozdu, üzdü, üzüldük bundan dolayı. Bunun bilinmesini sağlayan, şikayeti yapan kim bilmiyorum, sormadım da. Ama kendisine teşekkür ediyorum, görevini yapan jandarmaya da, adliyemize de teşekkür ediyorum. Bu tür namussuzluklar kim yapıyorsa, neredeyse gereğini yapsınlar, ben memnunum yakalanmalarından. İçimizde çürük elma varsa, biz göremeyebiliriz bunu fark edemeyebiliriz” dedi.
‘2 NAMUSSUZUN ÇIKMASI 1500 KİŞİLİK KURUMU NAMUSSUZ YAPMAZ’
Vatandaşlara da, ellerinde bilgi ve belge olmaları halinde ilgili makamlara başvurmaları konusunda çağrıda bulunan Gürkan, “Buradan tüm vatandaşlara da çağrı yapmak isterim; Edirne Belediyesi ile ilgili böyle bir bilgisi varsa, belgesi varsa, duyumu varsa bize söyleyebilir. Bize güvenmiyorsa ki güvenmeyebilir bunu anlayışla karşılarım, adli makamlara gitsinler. Bundan biz rahatsız olmayız, memnun oluruz. Bilemeyiz çünkü, bilgimiz yok. Şundan emin olsunlar, bu anlamda Edirne Belediyesi sonuna kadar açık ve şeffaf. İçimizden 2 namussuzun çıkması 1500 kişi çalışan bu kurumu namussuz yapmaz” diye konuştu.
‘İMALARLA DEĞİL, ELİNİZDE BELGE VARSA BİLDİRİN’
Olayla ilgili köşe yazısı yazarak imada bulunanlar olduğunu ifade eden Gürkan, “Selin önünden kütük kapmaya çalışan ahlaksızlara da buradan bir şey söylemek istiyorum; elinizde imalar değil, köşelerinde yazıyorlar, imalarla değil elinizde bilgi – belge varsa, ihbar varsa, duyum varsa, bunu yetkili makamlara bildirmiyorsanız siz de en az o şerefsizler kadar şerefsizsiniz. Buradan da onlara söylüyorum” şeklinde konuştu.

hudut

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.