İYİ Parti yeniden ‘Tütüncü’ dedi

İYİ Parti yeniden ‘Tütüncü’ dedi
İYİ Parti Edirne il teşkilatında; mevcut başkan Serpil Tütüncü, İl Divan Kurulu Üyesi Alpay Alpagut Engin ve kurucu üye Nevzat Gürkaynak’tan oluşan başkan adayı 3 ismin yarıştığı il kongresinde, 513 delegenin 376’sının oyunu alan Serpil Tütüncü yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nca 3’üncü olağan genel kurul dün gerçekleştirildi. Genel kurulda; mevcut il başkanı Serpil Tütüncü, İl Divan Kurulu Üyesi Alpay Alpagut Engin ve kurucu üye Nevzat Gürkaynak il başkanlığı için yarıştı. Genel kurula İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, ilçe başkanları ve delegeler katıldı. Genel kurulda ilk olarak divan kurulu belirlendi. Divan başkanlığına İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, başkan yardımcılığına İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, divan üyeliklerine ise Hasan Aktaş, Kürşat Yamaner, Fırat Dost, Hakan Doğan, Mehmet Hanefi Vural getirildi.
‘HEDEFİMİZ İYİ PARTİ’Yİ 1’İNCİ PARTİ YAPMAK OLMALI’
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden genel kurula hitap eden İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, kongrenin İYİ Parti’nin düğünü olduğunu kaydetti. Çakırlar, “Bugün Edirne İYİ Parti, düğününü yapıyor. Bu kongrenin önemli özelliklerinden birisi, çok yakın bir süreçte bir genel seçim yaşayacağız. Akabinde 1 buçuk sonra da bir mali seçim var. Hedefimiz ne olmalı? Hedefimiz partimizi 1’inci parti yapmak olmalı. Bulunduğumuz illerde milletvekili sayısını arttırmalıyız, milletvekili olmayan illerimizden milletvekili çıkarmalıyız. Bugün burada 3 arkadaşımız yarışıyor. Her bir arkadaşımızın arkasında kendinden başka güç yok. Herkes kendi gücüyle burada. Bundan sonra atacakları adım, partimizin büyümesi, ileriye gitmesi olacaktır” dedi.
‘YORULMADAN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’
İl başkanlığına yeniden aday olan, mevcut başkan Serpil Tütüncü de, yaklaşan genel seçimlere dikkat çekti. Tütüncü, “Ülkemizin kurtuluş seçimi bu seçim. Onun için çok dikkatli olacağız. Yılmadan, bıkmadan, yorulmadan çok çalışacağız. Partimizi Türkiye’de ve Edirne’de birinci parti yapacağız. Genel başkanımız sayın Meral Akşener’i de inşallah genel başkan yapacağız. İnşallah sayın milletvekilimizin dediği gibi hak ettiğimiz milletvekili sayısını alacağız. Üreten, şehri canlı olarak gören bir belediye başkanına sahip olacağız. Şehirler binalara ait bölgeler değillerdir. Şehrin bir psikolojisi vardır ve yaşarlar. Bina ya da altyapı değildir sadece. Bunları bilerek, bunlara layık belediye başkanlarıyla önünüze geleceğiz” diye konuştu.
ENGİN’DEN TÜTÜNCÜ’YE ELEŞTİRİ
İl başkanı adayı Alpay Alpagut Engin de, konuşmasında hem yapacaklarını anlattı, hem de üstü kapalı olarak il başkanı Tütüncü’yü eleştirdi. Engin, “Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım gücün ve güçlünün yanında değil hakk’ın ve haklının yanında olacağız. tüzüğümüzde de belirtildiği gibi “bir ilçede 400 üyenin üzerinde parti üyesi var ise delege seçimi yapılır.” maddesini hepimiz bilmekteyiz. ben Alpay Alpagut Engin olarak seçildiğim takdirde il başkanlığı dönemimde 691 üyesi olan ilçemin 402 üyesini yok saymayacağım. Ben Alpay Alpagut Engin üyelerimizin seçme ve seçilme hakkını koruyarak adaletsizlik yapmayacağım. Hukuka sonuna kadar uyacağım. Ve bunların sonucunda üyelerimizin istifalarına yol açmayacağım. ben Alpay Alpagut Engin, atanan ve seçilen ilçe başkanlarımı ve yöneticilerimi sebepsiz yere görevden aldırmayacağım. Ben Alpay Alpagut Engin, merkez ilçe delege seçimlerinde delege olmak isteyen üyelerimiz arasında kesinlikle ayrım yapmaksızın hakkaniyetli ve adaletli davranacağım. İlçe kongrelerinde eniştemin kazanamayacağını anladığımda taraflı yeni üye yapmak için ilçe kongrelerini 45 gün ertelemeyeceğim. Parçalayarak, bölerek bu akıl ile zafer kazanmayı düşünenlerin zaferi olsa olsa Pirus Zaferi olur” diye konuştu.
‘BİRBİRLERİNİN GÖRÜŞLERİNE TAHAMMÜL EDEMEYENLERİN PARTİYİ YÖNETMEYE HAKKI OLAMAZ’
İl başkanı adayı Nevzat Gürkaynak ise seçimler bir rekabet değil, hizmet etmek için bayrak yarışı olduğunu söyledi. Gürkaynak, “Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde kurulan İYİ Parti ile birlikte umutların tekrar yeşermeye başladığını tekrar hepimiz görüyoruz. Sayın genel başkanımızın açtığı yolda koşmaya, onu başbakan yapmaya hazırız. Yaklaşan genel seçimler arifesinde ilimizde tüm İYİ Parti’ye gönül verenleri ayrım yapmaksızın kucaklayacağız. Güçlü iktidar duvarları örebilmek için harç ve su olmak adına herkes tarafından benimsenecek bir yönetim anlayışıyla hareket etmek istiyoruz. Sayın Akşener’in kuruluş felsefesi olan; toplumun her kesiminin içinde kendisine yer bulduğu, tüm kavgaların bildiği, kimsenin adamı olmayan bir yönetim yapısı oluşturarak karşınızdayım. Birbirlerinin farklı görüşlerine tahammül edemeyenlerin partiyi yönetmeye hakkı olamaz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, faaliyet raporunun ve bilançonun okunup oylandığı genel kurulda seçimlere geçildi. Seçimlerde 597 delegeden 514’ü oy kullandı, 1 oy geçersiz sayıldı. Nevzat Gürkaynak’ın mavi listesi 12 oy, Alpay Alpagut Engin’in sarı listesi 125 oy, Serpil Tütüncü’nün beyaz listesi 376 oy aldı. Bu sonuçlara göre İYİ Parti’nin yeni dönem il başkanı yeniden Serpil Tütüncü oldu. Tütüncü’nün yönetim kurulu listesi şu şekilde oluştu:
İl Başkan Adayı: Serpil Tütüncü
Yönetim Kurulu: Ebru Tosun, Dilek Akçın, Necla Durmaz, İrem Küçük, Nehir Saraç, Esra Dürbün, Yasemin Öncel, Nargül Karakuş, Nuray Bozoğulları, Duygu Şener, Şermin Gürbüz, Zafer Kaya, M.Selim Karasu, Halil Meriç, Gökhan Altınok, Seçkin Tuncay, Erdinç Başköylü, Hüseyin Erbay, Refik Buz, Osman Çakan, T.Yaşar Çomer, Coşkun Lofçalı, Mehmet Döşlü, Osman Adada, Arda Nurlu, Atahan Anıl Attay, Ahmet Akaycı, Ercüment Konyar, Cihangir Yılmaz, Haldun Lütfü Dokur, Mustafa Akgün, Hasan Geçit, Mehmet Malçek, Murat Gören, Ünal Ermez, Medeni Kuntel, Sadettin İyigün, Tacettin Arslan, Suat Özçuhacı, Celil AHmet Gürel, Ercan Gürler, Zafer Topçu
Disiplin Kurulu: Mehnur Attay, Hülya Dönmez, Ezgi İnzibat, Serap Meriç, Tahsin Arda, Cahit Irmak, Fahrettin Karakaş, Sadettin Tokmak, Şaban Altınok
Üst Kurul Delegeleri: Serpil Tütüncü, Abdullah Naci Ünsal, Zafer Kaya, Gökhan Yılmaz, Serpil Balcı Gören, Hasan Aktaş, Mehmet Selim Karasu, Hüseyin Erbay, Gökhan Altınok, Duygu Şener.

hudut

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.