Sağlıkta dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamaları

Sağlıkta dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamaları
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi nde sağlık alanındaki dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamaları gibi güncel gelişmeler de ele alındı…
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından V. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (UTUC 2022), sağlık bilimleri alanında çalışan çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırmacı ile akademisyeni bir araya getirdi. Kongrede sağlık alanındaki dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamaları gibi güncel gelişmeler de ele alındı.
Trakya Üniversiteler Birliği’ne (TÜB) üye üniversiteler tarafından ilki 2017 yılında düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nin 5’incisi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleşti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Diler Yılmaz’ın yürütücülüğünü üstlendiği kongrenin açılışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar ile akademisyenler katıldı.
Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 10. kuruluş yılına özel hazırlanan video gösterimi ile başlayan etkinlik, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Diler Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. “Sağlık Bilimlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla düzenlenen kongrenin temel amacının, farklı sağlık disiplinlerinden araştırmacıları bir araya getirerek alandaki yenilikçi yaklaşımları tartışmak olduğunu belirterek, iki gün sürecek olan kongrede toplamda 303 adet sözlü ve poster bildirinin, 33 oturumda sunulacağını ifade etti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversiteler Birliği’nin ülkemizdeki en aktif üniversite birliklerinin başında geldiğini belirterek Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresinin beşincisine ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kongreye katkı sağlayan KKTC ve yurt dışından toplamda 683 araştırmacının 200’ünün TÜB üyesi üniversitelerde görev yaptığını ya da eğitim almakta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Özdemir, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenler ile katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin Şahin, pandemi sürecinin sağlık çalışanlarının öneminin bir kez daha ortaya çıkardığını belirterek, sağlık alanındaki dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamaları gibi güncel gelişmeler hakkında bilgi verilecek olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür adına kongre açılışında yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, tüm dünyada yaşanan pandemi konusuna vurgu yaparak, sağlık alanının her geçen gün artan bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversiteler Birliği’nin yılda 40 etkinlik gerçekleştirdiğini ve bu etkinliklerin 22’sinin her yıl düzenlendiğine dikkat çekerek, ilki Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 2017 yılında düzenlenen kongreye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sağlık bilimleri alanında bir marka haline gelen ve bu alanda iki gün boyunca pek çok konunun konuşulacağı kongrenin, bilim dünyasına hayırlı olması dileğinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış programının ardından eş zamanlı olarak çevrim içi oturumlarla devam eden ve 2 gün boyunca devam eden kongreye Türkiye’nin yanı sıra KKTC ile yurt dışındaki üniversitelerden 683 araştırmacı ve akademisyen katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından kongrede ilk gün “Sağlıkta Dijital Dönüşüm” ve “Sağlık Bilimlerinde Ekip Çalışması Bir Onkoloji Örneği” başlıklı iki ana oturum gerçekleştirildi. İkinci gün ise Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beden Eğitimi ve Spor, Beslenme ve Diyetetik, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi, Temel ve Klinik Bilimleri oturumları ile devam eden kongrede, 288 sözlü bildirinin yanı sıra 15 poster bildiri ile toplamda 303 bildiri sunuldu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.