Sudak Balığı Yakalama Yarışması Düzenlendi

Sudak Balığı Yakalama Yarışması Düzenlendi

Süloğlu barajında Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması Düzenlendi.

Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturarak, bir farkındalık yaratabilmek ve gelecek nesillere sürdürülebilir balıkçılığı öğretmek bilinciyle Süloğlu barajında Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması düzenlendi.

Edirne Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa ve Çevre Dostu Trakya Amatör Olta Balıkçıları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Şehir Gönüllüleri Vakfı ortak çalışması ile Süloğlu barajında düzenlenen Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması’na Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, 11. DSİ Bölge Müdürü Erdinç Kuran, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla BAYAZIT, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, çok sayıda amatör balıkçı ile vatandaşlar katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt programda yapmış olduğu konuşmada; “Su ürünleri, denizden veya tatlı sudan elde edilen her türlü gıda maddesine verilen ortak addır. Tarım sektörünün alt sektörü olan su ürünleri sektörü hayvansal protein ihtiyacımızın karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Su ürünleri yüksek protein, yüksek enerji, mineral maddeler, bir çok vitamin ve sindirilebilirlik gibi özellikler açısından üstün nitelikli bir gıdadır. Su ürünleri, gerek halkımızın protein gereksinimlerinin karşılanmasına, gerekse beslenme alışkanlıklarının sağlıklı doğrultuda değiştirilmesine katkıda bulunabilecek bir kaynaktır.

Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması için İl- İlçe Müdürlüklerimizde görevli personellerimiz tarafından boy, zaman, tür, av araçları yönünden kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte7/24 esası ile denetimlerimiz yapılmaktadır. Aynı zamanda bu denetimlerimizin yanında su kaynaklarımızın da korunması gelecek nesillere sürdürülebilir bir su ürünleri üretimi bırakmamız için oldukça önemlidir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce de İlimizde yaptığımız önemli çalışmalar bulunmaktadır.

Bunlardan bir tanesi 2019 yılı haziran ayında yapmış olduğumuz, Hamzadere ve Çakmak Barajına ikişer bin adet anaç Tatlı Su Kereviti aşılaması olup, bu yıl yapmış olduğumuz çalışma sonuçlarını vermeye başlamıştır. Üzerinden geçen yaklaşık 3 yıl sonunda barajlarımızda bölge halkına yüksek ekonomik değere sahip ihracat potansiyeli olan ürün stoğu oluşması sağlanmıştır.

Aynı zamanda kurumumuz bünyesinde bulunan İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonumuzda 2021 yılında üretilen5.000.000 (beş milyon) yavru sazan balığı ilimizin de dahil olduğu13 ilde bulunan göl ve göletlere bırakılmıştır. Üretilen yavru sazan balıklarının 1.100.000 (bir milyon yüz bin) adedi ilimizdeki 85 adet göl ve göletlere bırakılmıştır. Tesisimizin bu yıl üretim hedefi 8.000.000 (sekiz milyon) yavru sazan balığı üretimi olup, üretim çalışmaları başlamıştır. Ağustos ayı sonuna doğru üreteceğimiz yavru sazan balıkları ile balıklandırma çalışmalarımız bu yılda devam edecektir. Batman Valiliğine Atanan Valimiz Ekrem Canalp’e bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür eder yeni görevinde başarılar diliyorum, aynı zamanda İlimize atanan Valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a da hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum” dedi.

Yarışma dereceye giren Amatör Balıkçılara ödüllerinin takdiminden sonra son buldu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.