“Edirne Halkının Cebinden Alıp Beğendik Belediyesi’ne Veren Zihniyete Katşıyız”

AK Parti Edirne İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelen Edirne Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Üyeleri, gündeme dair açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.Toplantıda konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan “Edirne halkının cebinden alıp Beğendik Belediyesine veren bir zihniyete kesinlikle karşıyız” dedi.
AK Parti Edirne İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan meclis üyeleri, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ınMayıs ayı toplantısındaki sözlerine yönelik olarak ‘Edirne’ye hep birlikte hizmet edeceklerse herkesin mecliste fikrini söylemesi gerekir’ diyerek yanıt verdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ve meclis üyeleri düzenledikleri toplantıda, belediye meclisi Mayıs ayı toplantısında alınan kararları eleştirdi.

Edirne halkının cebinden alıp Beğendik Belediyesine veren bir zihniyete karşı olduklarını vurgulayanAK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan,‘yıllardan beri ben yaptım oldu’ mantığı ile parti stratejisini anlatmaya tahammülü olmayan Edirne belediyesini yöneten bir grupla karşı karşıyayız” dedi.

“Edirne’de Bu kadar kapatılmayan yara varken, başka yere bu kadar destek verilmemeli”

Beğendik beldesininEdirne’nin kıymetli beldesi olduğuna değinen Özcan,“Edirne’de bu kadar hendek, bu kadar çukur, bu kadar kapatılmayan yara varken, çamurdan bugün tozdan ne balkonuna oturabilen ne balkonun çamaşır asamayan bu kadar nüfus varken, ilk önce kentin sorunlarının çözülmesi gerekir. Zaten geçmiş dönemlerde korkunç hizmetler almıştır. Ama burada çukurlar varken Beğendik Belediyesine bu kadar destek verilmesini uygun bulmuyoruz.Edirne halkının cebinden alıp Beğendik Belediyesine veren bir zihniyete kesinlikle karşıyız.İlk önce çukurları kapat ondan sonra istersen Enez’in Yenice köyüne bile hizmet et”ifadelerine yer verdi.

Mayıs ayında yaptıkları meclis toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere için bir araya geldiklerini söyleyen Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç,Edirne bu haldeyken, Beğendik’e yapılan yatırımları doğru bulmadıklarını ve yatırımların şeffaf ve açık bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Mimar Sinan Parkı Projesi’nin ilk olarak 2019 yılında meclise geldiğini, kendilerine projeyle ilgili hiç bir bilgi verilmediğini hatırlatanDinç, en son meclis gündemine tekrar gelen park projesinin AK Parti ve MHP meclis üyelerinin ret oyu vermesine rağmen diğer meclis üyelerinin evet oyuyla meclisten geçtiğini dile getirdi.

“Vatandaşlar çamur ve çukurlardan yürümekte zorluk çekiyor”

Belediye Başkanının ilk önce Edirne’deki mahalleleri, sokakları yapması gerektiğinin altını çizen Dinç,“Bunlar bittikten sonra Beğendik beldesine tabii ki yardım yapılabilir. Ama ilk önce Edirne’nin sorunları çözülmelidir.Vatandaşlar çamur ve çukurlardan yürümekte zorluk çekiyor. Evlerine galoşlarla giriyorlar” dedi.

Edirne’nin Kocasinan Mahallesi ile Beğendik’e yapılan yatırımlar sonrası ortaya çıkan manzaranın görsellerini basın mensuplarına gösteren Dinç, Edirne Belediyesi’nin öncelikle kentin altyapı sorununu çözmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Meclis üyeleri olarak kente hizmet etmek için çalıştıklarını belirten Dinç, Edirne’nin ve vatandaşların yararına olan her şeye bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini ifade etti.

“İnsanlar evlerine giremiyor, bu sorunun çözülmesi lazım”

Beğendik Belediyesi’nin kendi bütçesinden bu hizmetleri yapabileceğini aktaran Dinç, “Burada 8 bin 500 metrekarelik alandan bahsediliyor. Bu da yaklaşık 800 bin lira ile 1 milyon arasında bir yardım oluyor bunu kendi ilimize yapabiliriz.Defalarca burada resimlerle kanıtlarla elimizde mevcut şöyle görüyorsunuz Kocasinan mahallesinde yani bu insanlarımız şuan evlerine giremiyorlar öncelikle Edirne belediyesini bunu çözmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

Edirne’ye yatırım yapılmasını istediklerini ve bunu her zaman desteklediklerini vurgulayan Dinç, İl Başkanı Belgin İba ve Milletvekili Fatma Aksal’ınbelediyenin istediği desteği her zaman sağladığını dile getirdi.

“Yapılan yerler tekrar bozulacak”

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Abdi İpekçi Caddesinde başlayan asfaltlamalarla ilgili de açıklamada bulunan Dinç,“Şuan 2.ciye asfaltlama yapılıyor, şimdi orada altyapı uygulamaları, ızgaralar yapıldı.Şuan asfaltımalar yapıyorlar.Ama ızgaralar asfaltın altında kalıyor. Yani sonradan büyük ihtimal ile ızgaraların yerlerini yeniden açacaklar.Aynı zamanda kaldırımlar asfalt yani zemin asfaltı kaldırımların seviyesine geldi.Yarın öbür gün yeniden bir kaldırım yapması gerekecek ve bunlar bir maliyet, yani başka şehirlerde gördüğümüz makinayla alınır yeni asfalt döşenir, zift atılır vs. ama şuan yapılan işlemlerin hiçbiri uygun değildir” şeklindeaçıklamada bulundu.

“Demokrasiye inancı olsaydı, 40 bin kişiyi hiçe saymazdı”

Vatandaşlara sundukları hizmetin kalitesini artırmak istediklerini ve bu yüzden mecliste söz istediklerini hatırlatan Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Üyesi İsmail Taşdemir, “Başkan bize söz vermeyerek halkın iradesini hiçe saymıştır.Bizler şahsı olarak söz istemiyoruz.Edirne halkının oy verdiği yaklaşık 40 bin kişinin oyunu almış veseçilmiş insanlarızBaşkan Gürkan diyor ki, size söz vermem demokrasiye olan inancımızdandır. Gürkan’ın demokrasiye inancının olmadığını düşünüyorum.Çünkü inansaydın, 40 bin kişinin oy aldığı bir siyasi partinin fikirlerini dinlerdin.Bizler hizmet kalitemiz artsın iyi çalışıyoruz.” dedi.
edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.