Proje Hayata Geçti, Artık Atlar Yük Taşımayacak

Proje hayata geçti, artık atlar yük taşımayacak!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Keşan Belediyesi işbirliğinde başlatılan proje kapsamında atları yük taşımaktan kurtaran proje örnek teşkil ediyor. Proje kapsamında 152 triportör sahiplerine teslim edildi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Keşan Belediyesi işbirliğinde başlatılan proje kapsamında Ocak ayında 116 triportör sahiplerine teslim edilmişti. Proje kapsamında 36 triportör daha sahiplerine teslim edildi. Projenin 3. etabının sonunda 36 at arabası sahibi daha triportör sahibi oldu. Toplamda 152 triportör vatandaşlara dağıtıldı.

Keşan Belediyesi 3. etap triportör teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi. At arabası sahibi 36 vatandaş daha triportör sahibi oldu. Triportörlerin anahtar teslim töreninde konuşma yapan Keşan Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, atların yük taşımaktan kurtulduğunu ve projenin son ayağına gelindiğini söyledi.

“Bu proje ile atların sağlığını da korumuş olacağız”

Atların sağlığını korumak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Helvacıoğlu, “Çevreci ve istihdam kaynaklı bir proje. Projemizle Türkiye’ye örnek olduk. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bile bizden alıntılarla yapmaya çalıştığı projesini başaramadığını gördük. Bu projeyi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye İBB ile aynı zamanda başlamıştık, onlar Adalar’daki sorunu çözemediler. İBB, basına ve kamuoyuna mahcup oldu, ama Keşan Belediyesi bu projeyi başardı” ifadelerine yer verdi.

Toplamda 152 vatandaşa triportör teslimi ettiklerini ifade eden Helvacıoğlu, toplanan atların bakımevinde rehabilite edildiğini, ardından köylerdeki vatandaşlara bakımını gerçekleştirmek için verildiğini aktardı.

edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.