Eczanelere 5’er Tane Grip Aşısı

Edirne Eczacı Odası Kurucu Başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu, grip aşısının eczanelere az miktarda gönderildiğini açıkladı.

Edirne ve Kırklareli illerine toplam olarak 590 adet grip aşısı geldiğini açıklayan Ciravoğlu, eczanelere 5’er adet olarak dağıtılan aşıların kısa sürede hastalara ulaştığını, şu anda eczanelerde grip aşısı bulunmadığını kaydetti.

Ciravoğlu, “Grip aşısı az bir miktar daha geldi. Birkaç gün önce. Ama çok yetersiz bir miktar. Depomuzla yaptığımız görüşmede, Edirne ve Kırklareli’ne alan olarak kapsayan depomuza gelen miktarın sadece 600 adet kadar olduğunu öğrendik. Buradan eczanelere 3’er, 4’er, 5’er tane dağıtıldı. Sonuçta bununda hastalara ulaşması bekleniyor. Ama tabi ki geldiği gibi aşılar yerini buldu. Şu anda maalesef grip aşısı yok” dedi.

Ciravoğlu, grip aşısının aile hekimleri tarafından reçete edilmesiyle vatandaşlara ulaştırıldığını açıkladı.

Ciravoğlu, “Grip aşılarında bu yıl uygulanan sistemde iki tür grip aşısı vardı. Bir türü bir Amerikan firmasından ithal edilen ve ücretli satılan aşılardı. Fiyatı da 85 lira. Bunlar için herhangi bir işleme gerek yoktu. Vatandaş kendi tercihi ile sadece TC kimlik numarasını söyleyerek aşıları alıp vurdurabiliyordu. Diğeri ise bir parti geldi. Kısa sürede bitti. Diğeri Fransız firmanın ürettiği ve halkımızın yakından bildiği tür aşı. Bu da gribin 4 türüne etkili, diğeri gibi. Bunun alımı prosedüre bağlı. Öncelikle reçete yazılması gerekiyor. Aile hekimlikleri ve doktor tarafından reçete edilmiş olması gerekiyor. Bu Sağlık Bakanlığının renkli reçete sistemine işlendikten sonra depodan temin edilebiliyor” dedi.

Edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.