Edirne’de Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursunu Bitirenler Aşçı Yardımcısı Olacak

Edirne Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü’nün Maarif Caddesi’ndeki binasında verilecek kursun ilk gününde ziyaret eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, usta öğretici Gülcan Koç ve kursiyer kadınlarla sohbet etti, başarı diledi.

Kursiyerlerin hazırladığı mercimek çorbası ve atıştırmalıkların tadına bakan Gürkan, belediye olarak kadınlara her desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mutfak Akademi’nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün bir projesi olduğunu söyledi.

Turizmin en önemli ayaklarından birinin gastronomi olduğunu belirten Gürkan, “İnsanlar olarak günde en az bir öğün yemeğe ihtiyacımız var. Kadınlarımızın hünerli elleriyle yapacağı yemekler için bir restoran da açarız. Edirne Belediyesi Edirne Kadınları Mutfağı ismiyle. Onlar yeter ki üretsinler. Bundan çok da mutlu olurum ben. Çünkü Edirne bir turizm kenti artık. Dünyada en çok turist çeken ilk 100 şehir içerisinde 68. sırada, Türkiye’de de İstanbul ve Antalya’dan sonra 3. sırada gelen bir şehir.”diye konuştu.

Gürkan, iyi bir yemeğin, gastronominin olmazsa olmazı olduğunu, kadınlarla güzel işlere imza atmak istediklerini belirtti.

Koç da kurs bittikten sonra bir dükkan açıp halka hizmet ederek kadınlara gelir kapısı açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Farklı sektörlerde çalışan 18 kadının kursiyer olarak yer aldığı Mutfak Akademi Türk Mutfağı Kursu’nda haftanın 4 günü eğitim verilecek.

Yemeklerin hazırlanması ve sunumunun anlatılacağı 450 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler “aşçı yardımcısı” sertifikası alacak.(aa)

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.