Sosyal Medya, Bağımlılık Haline Geldi!

Sosyal medya kullanımının bağımlılık haline geldiğini öne süren Saadet Partisi Edirne İl Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Kaya, “Sosyal medya etki alanını 2000’li yılların başından bu yana genişletti. Ülke nüfusumuzun yüzde 70’i aktif olarak sosyal medyayı kullanıyor. Türkiye’de kullanıcıların sosyal medyada geçirdiği zaman günde ortalama 3 saat. Özellikle gençleri ve çocukları psikolojik anlamda kötü etkileyen sosyal medyada, kötü örnek, suça teşvik ve daha birçok sorun toplum yapımızı tehdit ediyor.” dedi.

Ülkemizde gittikçe derinleşen sosyal medya bağımlılığının tespit edilen zararları arasında, uyku bozukluğu, günlük işlerin aksaması, evlilik hayatında problemler, sosyal ilişkilerde kötüleşme gibi sorunların yer aldığına vurgu yapan Kaya, “Sosyal medyanın hayatımıza kazandırdığı en önemli yeniliklerden birisi de fenomenler. Özellikle çocuklar ve gençlerden oluşan hayran kitlelerin tarafından takip edilen fenomenlerin tehlikeli davranışları olumsuz örnek teşkil ediyor.” şeklinde konuştu.

Gençler tarafından daha fazla kullanılan sosyal medyada beğenilme tutkusu da giderek büyük bir psikolojik sorun haline geldiğine dikkat çeken Kaya, “Sosyal medyayı adeta kendi varlıklarını ispatlama aracı haline getiren gençler ve çocuklar beğenilmek ve takipçilerini artırmak için mücadele ediyor. Amerika, Avrupa ve Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya kullanıcısı her üç gençten birisinin beden algısının bozulduğuna dikkat çekiliyor. Sonuçları intihara kadar varan beden algısının bozulması, dayatılan ‘güzellik ve estetiklik ölçüleri’ gelecek nesillerimizde ciddi psikolojik sorunlara neden oluyor.” dedi.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.