Edirne Valisi Canalp’in 10 Kasım Mesajı

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında, Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1’inci Dünya Savaşı’nın ardından topraklarının büyük bölümü işgal edilmiş, ekonomik olarak tükenme noktasına gelmiş bir ülkeyi, Samsun’dan başlattığı istiklal mücadelesi ile yeniden ayağa kaldırdığını anımsatan Canalp, “Türk milleti, yüreğindeki inanç ve Ata’sının verdiği umut ile yediden yetmişe, canı pahasına kurtuluş mücadelesini vermiş ve onun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün kazandığı zaferler ve fikirleriyle büyük bir lider olduğunu aktaran Canalp, şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda ortaya koyduğu idealler ile başta milletimiz olmak üzere tüm dünya milletlerine ufuk açan bir lider olmuştur.

Milletimiz, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru hızla ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşmak için bilimin ışığında, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bugünden daha çok çalışacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.” (AA)

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.