Belediye Meclis Toplantısı

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı bugün Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 11’i gündem, 2’si gündemdışı olmak üzere toplam 13 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantı öncesi konuşan Başkan Gürkan, iklim değişikliği ve 2022 Edirne Yılı ile ilgili açıklamalarda bulunarak; gündem maddelerinde değişiklik yapılmasını teklif etti.

Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz hafta İskoçya’nın Glasgow kentinde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla iklim değişikliği ile ilgili uluslararası bir toplantı yapıldı. Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen Sayın Murat Kurum da katıldı. Bizim de stratejik planımızda biri gündem, biri gündem dışı olmak üzere iki değişiklik önerimiz var. Bir tanesi daha önce meclis kararı aldığımız 2022 Edirne Yılı ile ilgili bir değişiklik. Bir diğeri de iklim değişikliği ile ilgili yapmamız gereken çalışmalarla ilgili bir stratejik plan değişikliği.” dedi.

Gürkan, söz konusu iki maddenin birleştirilmesi ve gündemin ikinci maddesi olarak görüşülmesini talep ederek, oylamaya sundu. Gürkan’ın bu talebi belediye meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste ayrıca; Edirne Belediyesi’ne ait Kimyalar Mevkii’nde bulunan imar planında akaryakıt servis istasyonu olarak, belirlenen taşınmazın 29 yıllığına sınırlı ayni hak edilmesi konusu da görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Gürkan, belediyenin akar gelirlerinin devam etmesi için kiralama yöntemini tercih ettiklerini ifade etti.
Gürkan, “Kimyalar mevkiinde mevcut imar planında 2 adet benzinlik yerimiz vardı. Birini 3 yıl önce falan sattık. Bunu niye satmıyorsunuz? Sonra belediyenin hiçbir geliri olmuyor. Bunu hem kira hem cirodan pay alarak, tıpkı katı atık tesisinde yaptığımız gibi değerlendirmeyi düşündük. Belediyenin malı belediyede kalır. Bizden sonrakilerde buradan gelecek gelirle işlerini yaparlar.” dedi.

Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.