Suiçmez: Çiğ Süt Fiyatı En Az 4 Lira Olmalı

Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB)Başkanı Mustafa Suiçmez, Temmuz- Aralık dönemi için belirlenen 3 lira 20 kuruş çiğ süt fiyatının, acilen güncellenmesi gerektiğini, üreticinin beklentisinin en az 4 lira olduğunu açıkladı.

 Suiçmez, “1 Temmuz’dan itibaren süt 3 lira 20 kuruş olmuştu. Geçen bu süreç içerisinde yem fiyatlarına maalesef hiç kimse bunu dile getiremiyor, durduramıyor. Hükümetimiz çeşitli tedbirler alsa da bunlara süspanse edilmiş ham madde verse de yemciler hiç durmadan zam yapıyor. Diğer taraftan market raflarına da ciddi zam geliyor. Kendimizde gözlemliyoruz bunu. Ama üreticinin üretmiş olduğu süte bir kuruş zam geldiği yok.

Acilen süt fiyatları yılbaşını beklememesi gerektiği çok açık ortada. Özellikle anaç vasfını yitirmemiş hayvanlar özellikle inekler kendi bölgemde de görüyorum, üzülüyorum da, kesime gidiyor. Bugün kasım ayının biri. Ulusal Süt Konseyi’nin toplanıp fiyatları revize etmesi lazım. Ocak ayının kesinlikle beklenmemesi lazım. Revize edilecek fiyatta göz boyama olmaması lazım. En az 4 liranın altında bir fiyat kabul edilemez. Biz 4 lira istiyoruz. ‘Market raflarına zam gelsin’ demiyoruz. Zaten bize zam gelmeden marketlere yansıdı. Bunu herkes biliyor. Tek artış olmayan bizim kara ineğin vermiş olduğu süt” dedi.

SÜTÜB Başkanı Suiçmez, çiğ süt zammının ardından sanayicilerin de raf fiyatlarını arttırdığına dikkat çekerek,” Ey sanayici bu zor dönemde sen de elini taşın altına koy, raftaki süt fiyatına zam yapma” dedi.

Suiçmez, “Yemin çuvalını geçen hafta 12 lira zam geldi. Tonda 200-220 lira gibi zam geldi. Biz yediriyoruz bunu. ‘Ey sanayici bu zor dönemde sen de elini taşın altına koy.’ Ben nasıl koyuyorsam, tüketici nasıl koyuyorsa. Bana da zam yapma, tüketiciye de zam yapma. Sıkıntı burada, eşitsizlik. Yeme de zam yapma süte de. Bizim kara ineğin sütü yine 3 lira 20 kuruş. Sanayici yarın öbür gün biz bitersek sen bu sütü bulamayacaksın.  Sen de kapatacaksın bu fabrikayı. Ben onun feryadı içersindeyim. Gencecik hayvanlar kesiliyor şu anda. Sanayici bizi düşünmesi lazım” dedi.

Edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.