Edirne’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu!

Cumhuriyetin kuruluşunun 98’nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kovid-19 salgını nedeniyle uzun süredir bayram coşkusu yaşamayı özleyen vatandaşlar çocuklarıyla birlikte tören alanına koştu.

Edirne’de kutlamalar valilik makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Cumhurbaşkanını temsilen ve en yüksek kamu görevlisi olması nedeniyle tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar tebrik kabulünün ardından Talatpaşa Caddesi üzerinde devam etti. Geçit töreni öncesi kent Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, askeri araç ile törene katılanların bayramını kutladı.

Son yılların en kalabalık bayramı kutlandı

Kovid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl buruk kutlanan Cumhuriyet Bayramı, bu yıl büyük bir coşku ile kulandı. 7’den 70’e bayrağını alan tören alanına koşarken, çocukların mutluluğu ise gözlerine yansıdı. Resmigeçit töreninde en büyük alkışı ise ‘Vatan sana canım feda’ diyerek geçen askerler aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp günün anlamını belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Töreni izleyen bir kadının fenalaştı. 112 Acil sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi yapmasının ardından baygınlık geçiren kadın ambulansla hastaneye götürüldü.

Törene, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Talatpaşa asfaltında düzenlenen tören, öğrenciler, bisiklet toplulukları ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

(Edirne Haber)

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.