Saadet Partisi Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe kongresi, Abdurrahman Mahallesi’nden bir kafede gerçekleştirildi.  Kongreye Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Arıkan, Mustafa İriş, Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, ilçe başkanları ve temsilcileri, kongre delegeleri katıldı.

Kongre öncesi Saadet Partisi İl Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Tekin’in vefat haberi, partililerde derin üzüntü yarattı. Buruk bir ortamda gerçekleşen kongrede bugün vefat eden Abdullah Tekin için dua okundu.

Divan Başkanlığını Abdülhamit İriş’in yaptığı kongre, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongrede Saadet Partisi’nin bir öncesi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya’ya, yeni Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya tarafından hediye takdim edildi.

Eski Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya yaptığı konuşmada, “Milli Görüş çatısı altında bulunmak, bu teşkilatta görev almak gerçekten büyük bir nasip işidir” dedi.

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya ise bugün yapılan kongre ile güçlü bir kadro oluşturduklarını, bu kadronun önümüzdeki dönem genel ve yerel seçimlerde başarıya ulaşmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Kongrede Faaliyet ve hesap raporları okunarak kabul edildi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, yaptığı konuşmada ahlak ve refahın partilerinin sembol bayrağını olduğunu belirterek, Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in sözünü hatırlattı.

İriş, “bizim 50 yıldan beri iki sembol bayrağımız vardır. Biri önce ahlak ve maneviyat, diğeri kendi gücünle kavrulma refah. Bunların ikisi de bir uçağın kanatları gibidir. Bunların biri olmadan olmaz. İzzet Begoviç’in sözünü okuyacağım, “bir kelimeyi hiç aklınızdan çıkarmayın. Devlet, ne kadar önemli olduğunu hemiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir toplum, millet boşluğa düşer rüzgarda savrulup gide. İktidara gelirseniz hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmiş olmayın. Size ait olmayan şeyleri almayın. Güçsüzlere yardım edin. Unutmayın ki sorunsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir. Herkes er veya geç önce milletin ve nihayet allah’ın huzurunda hesap verecektir”. Ahlak ahlak deyip duruyoruz işte. Ahlakı bunlar anlatıyor. Ahlak laf değil yaşamaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor ve sıkıntılı durumlardan en kısa zamanda çıkış nasip etsin” dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile yapılan seçimde Samet Kaya, Saadet Partisi Merkez İlçe Bakanı oldu. Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Mansur İriş, Şükrü Tuncer, Yusuf Bekem, Kerim Korkmaz, Mustafa Aksu, Yüksel Çelebi, Ayhan Dıramalıdan, Talha Güven, Yusuf Tatlıses, İsmail Tüccar, Erhan Acet, Özcan Ataldı, Burak Akın, Enes Çelebi.

edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.