Edirnelinin sulama sorununa 52 milyon lira bütçe

Edirne’nin İpsala ilçesinde ceviz üretimiyle öne çıkan Karaağaç köyüne yapılacak sulama barajıyla, ceviz üreticilerinin sulama sıkıntısı sona erecek.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, ilçede ceviziyle marka olan Karaağaç köyünde hasat yapan üreticileri ziyaret etti.

Köydeki kurutma tesislerini gezen Güngör, üreticilere 52 milyon lira bütçeli İpsala Karaağaç Barajı ve Sulaması İkmali Projesi’nin müjdesini verdi.

Barajın yapılacağı alanı inceleyen Güngör, burada yaptığı açıklamada, barajın tamamlanmasıyla su sorunun ortadan kalkacağını belirterek, “Karaağaç Barajı’nın çok yakında ihalesi yapılacak. Barajın bitmesiyle sulama sorununu kalmayacak. Yapılacak bu yatırım bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

Güngör, Karaağaç cevizinin marka tescili için başvuruların yapıldığını ifade etti.

Üreticilere gerekli desteği verdiklerini aktaran Güngör, “Bölgemizin coğrafi yapısına uygun olarak yetişen ve tatları, renkleri, kokusu, doğallığı ve kalitesiyle diğer ürünlerden ayrılan cevizimiz için reklam ve tanıtım faaliyetlerine başladık. Amacımız çiftçimizi desteklemek ve emeklerinin karşılığını tam olarak almalarını sağlamaktır. Bu kapsamda halkımızın geçim kaynağı bu güzel ürünle ile ilgili markalaşma çalışmalarına başladık.” diye konuştu. (AA)

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.