Atatürk’ü Sevmeyen Partimize…

Memleket Partisi Edirne Şubesi parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt; “Yerel siyaset bizim için daha önemli. Edirne hem siyasi hem hizmet anlamında şuan düşüştedir. Maalesef bir kısır döngü içerisinde iki üç kişinin çatışmalarını izliyoruz. Ama Edirne’nin sorunlarını kimse konuşmuyor, kimse dile getirmiyor” diye konuştu.

Düzenlenen basın toplantısında gündeme ve parti çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt; “ Çok kısa bir süre içerisinde partileşme sürecine girdik. ‘Kuramazlar, yapamazlar vs.’ diyenler oldu. Ama şuan 54 ilde Kuvay-ı Milliye ruhuyla sadece üyelerin desteği ile kurulan bir partiyiz. Bu parti 6 ay içerisinde yönetimlerini oluşturdu, ilçe kongrelerini yaptı, il kongrelerini ve büyük kurultayı yaptı” dedi. 2018 yılında vefat eden Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan’ın oğlu Erdem Bircan’ın Memleket Partisi Meclis Üyesi ve Genel Sekreter Danışmanı olarak görev alacağını da duyuran Bozkurt; “Kurultayda verdiğimiz emek ve mücadelenin karşılığı olarak da Erdem Bircan arkadaşımız parti meclis üyeliğine 11’inci sıradan girdi. Aynı zamanda da genel sekreter danışmanı unvanını da aldı. Bu Edirne için ayrı bir onurdur” açıklamasını yaptı.

“EDİRNE’DE SİYASET VE HİZMET DÜŞÜŞTE”

Edirne’nin hem siyasi hem de hizmet anlamında düşüşte olduğunu belirten Bozkurt; “Yerel siyaset bizim için daha önemli. Edirne hem siyasi hem hizmet anlamında şuan düşüştedir. Maalesef bir kısır döngü içerisinde iki üç kişinin çatışmalarını izliyoruz. Ama Edirne’nin sorunlarını kimse konuşmuyor, kimse dile getirmiyor. Memleket Partisi olarak Edirne’de sessiz kalıyoruz. Sadece izliyoruz. Sadece iki, üç kişinin çatıştığı siyasetin içerisine girmek istemiyorum. ‘Siyasi çatışmalar hariç Edirne için ne yapabiliriz’ diyen hiçbir beyanları yok. Biz ise Memleket Partisi olarak kurduğumuz komisyonlarla sahada araştırmalar yapıyoruz. Hayvan hakları komisyonu, doğa komisyonu, şiddete hayır komisyonu kuruldu, bunları önümüzdeki günlerde de duyuracağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM İLHAM KAYNAĞIMIZ İKİ ÇİFT MAVİ GÖZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Memleket Partisi için kırmızıçizgi olduğunu vurgulayan Bozkurt; “Siyasette Şuan Atatürk sevgisi veya Atatürk sevdası ile yola çıkıyoruz. Bazı insanlar Atatürk’ü kullanarak siyaset yaptığımızı söylüyorlar. Biz Atatürk’ün ilkelerine, devrimlerine, her şeyine sahip çıkıyoruz. Atatürk’ün partisi denilen partilerde şuan Atatürk’e küfür edenlere rozet takılıyor. Siyasetin ne olduğu belli değil. Biz Atatürk’ü kalben seviyoruz, bazıları banknotların üzerinde seviyor diye düşünüyorum. Bizim ilham kaynağımız iki çift mavi göz, çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugüne kadar kimse ‘Atatürk’ü sevmeyen partime gelmesin’ dememişti. Biz bu ilki gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Düzenlenen basın toplantısına Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt’un yanısıra Memleket Partisi Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Danışmanı Erdem Bircan, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı V. Gülcan Bozan, Memleket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Memleket Partisi Keşan İlçe Başkanı Salih Kirazci, Memleket Partisi Enez İlçe Başkanı Osman Tezer, Memleket Partisi İl Disiplin Kurulu Başkanı Ender Aksoy katılım sağladı.

edirneahval

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.