Edirne’de Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti!

Sağanak hayatı felç etti! Yollar çöktü ev ve iş yerleri sular altında kaldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ikazla uyardığı bölge genelinde etkili olan yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi. Edirne’de birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, çöken yollar ise şaşkınlık yarattı.
Edirne’de hafta başı başlayan kuvvetli sağanak etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış, zor anlar yaşattı. Birçok ev ve iş yerini su bastı, yollarda ise çökmeler yaşandı. Birkaç ay önce yaşanan sel felaketinde iş yerleri zarar gören esnaflar, yaralarını henüz yeni sarmışken yeni bir felaketle uyandı. İş yerleri ve evleri sular altında kalan vatandaşlar, kendi imkânlarıyla suyu tahliye etti ve temizlik çalışması yaptı.

Cadde ve sokaklar göle döndü, yollar çöktü

Sabahın erken saatlerinde işe gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yolların çöktüğü bölgelerde şeritleme çalışması yaparak yolu trafiğe kapattı.

Edirne’nin kanayan yarası olan alt yapı sorunu vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce asfalt yapılan bölgelerde bile çatlaklar oluştuğu ve çökmeler meydana geldiği görüldü.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü kentte yağışın hafta boyunca sürmesi öngörülüyor.

Suya gömülen aracını itfaiye ekipleri kurtardı

Edirne’de, yağış nedeniyle Kocasinan Mahallesi, İlhami Ertem ve Zübeyde Hanım Caddeleri ile İstasyon Mahallesi’nin bazı cadde ve sokaklarında araç geçişine engel olacak yoğunlukta su birikti.

Aracıyla işe gitmeye çalıştığı sırada Kocasinan Mahallesi’nde mahsur kalan bir vatandaş, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede çalışma yaparken suya batan araç itfaiye ekiplerinin yardımıyla itilerek çıkarıldı.

İş yerleri sular altında kalan vatandaşlar, kendi imkânlarıyla temizlik yaparken oluşan zararımızı kim karşılayacak diyerek tepki gösterdi. Kısa sürede etkisini arttıran sağanak nedeniyle sular altında kalan işyerlerinde bilgisayardan, masaya, evraklardan, özel eşyalara kadar birçok eşya kullanılamaz hale geldi.

“Şükrüpaşa’nın kanalizasyonunu temizliyorum”

Güngör Mazlum Caddesi’nde iş yeri bulunan Nazmiye Kasırga; “16 yıldır buradayız. Şimdiye kadar 1 damla bile su girmiyordu. Bu bir rezillik. Geçen sefer bir buçuk ay uğraştık ve temizledik. 100 bin liralık masraf yaptık. Ben bütün Şükrüpaşa’nın kanalizasyonunu temizliyorum. Yazık günah, 29 yıllık emeğimiz bizim bu ya. Her şeyi yeniden, sıfırdan yaptık. Kimse bu pisliğe girmek istemiyor. Belediyeden kimseyi görmedik. Geçen sefer de ben temizlerken enfeksiyon almıştım” dedi.

“Çilesini biz çekiyoruz”

İlhami Ertem Caddesi sakinlerinden bir vatandaş; “Alt yapı bitmediği ve önlem alınmadığı için yine olan bize oldu. Bir şekilde kendi imkânlarımızla suyu çekeceğiz. Belediye ekiplerini çağırdık. Suyu çekemeyeceklerini söylediler. İlgi yok bakım yok önlem yok. Çilesini biz çekiyoruz” diyerek sitemde bulundu.

“Çok zor durumda kaldık bütün eşyalarımız sular altında”

Bölgeye sağlam bir asfalt yapılması gerektiğini söyleyen Şennur Cacık; “Çocuğumu okula gönderemedim sudan geçirip. Venedik gibi su geliyor. Suyu basil önleyeceğiz bilmiyorum. Bizi bu mağduriyetten kurtarmaları gerekiyor. Belediye Başkanı, muhtarı kim gelecekse gelsin halimizi görsün. Bodrumları şu bastı. Sular altında kaldık yazık günah. Edirne gibi şehirde bu insanların çilesi böyle mi olacak. Ben köyde yaşadım köyümde böyle dere görmedim. Yetkililere sesleniyorum bizi bu mağduriyetten kurtarsınlar. Alt yapı sorunu var. Burada gider olmadığı için sürekli aynı sıkıntı yaşanıyor. Göstermelik ince asfalt atıyorlar bütün arabalarımız çöktü. Sabah 06.00’dan beri uğraşıyoruz. Çok zor durumda kaldık bütün eşyalarımız sular altında” dedi.

edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.