Sevgiyle ve Aile Şefkati İçinde Büyüyen Her Kız Çocuğu…

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğünü vurgulayan Özbaş, çocuğun bütün haklarının korunması için anayasada yer alan sosyal devlet anlayışı çerçevesinde gerekli her türlü önlemi aldıklarını aktardı.
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 11 Ekim Günü Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim tarihinin Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlandığını söyleyen Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş; “Bu karar Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerileriyle alınmış olup; kararda “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiştir. Alınan kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğü de vurgulanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu çalışmalar kapsamında her kademede çocuk haklarını geliştirerek, bu haklara saygı duyulmasını sağlama kararlılığını gösterdiğini söyleyen Özbaş, çocuk haklarına yönelik birleştirici ve kapsamlı, hak temelli bir ulusal strateji benimsendiğini ifade etti.

“Çocuğun üstün yararı doğrultusunda hareket ediyoruz”

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bakanlığın çocuklara yönelik uyguladığı hizmet modellerinin temel alınarak, kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanma çalışmalarının her geçen gün artarak devam ettiğine vurgu yapan Özbaş; “Biliyoruz ki bir toplumun çocuk haklarına duyduğu saygı ve çocuklara yaklaşımı insani gelişmişlik düzeyini ve vizyonunu ortaya koymaktadır. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; çocuğun üstün yararı doğrultusunda hareket ediyoruz ve çocuğun bütün haklarının korunması için anayasada yer alan sosyal devlet anlayışı çerçevesinde gerekli her türlü önlemi alıyoruz. Bu vesile ile “Sevgiyle ve aile şefkati içinde büyüyen her kız çocuğu yarınlarımız için bir umuttur” diyor, tüm kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.