TÖS ve ADD’ne Büyük Tepki

Edirne Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin, Veli’lerinin yazılı izniyle anaokullarında çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi verilmesiyle ilgili açıklaması, kamuoyunda büyük tepki çekti.

07 Ekim 2021 Haksöz, haberi şöyle değerlendirdi:
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, anaokullarında 4-6 yaşındaki çocuklara Kur’an kursu verilmesiyle ilgili velilere form gönderildi.

Formda çocukların kursu alması ailelerin tercihine bağlanıyor. Ancak bu durum Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği’ni rahatsız etti.

Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Temsilcisi Celil Özcan, yaptığı açıklamada skandal ifadelere yer verdi. Çocuklara ahiret, cennet, cehennem gibi ifadelerin öğretilmemesi gerektiği, bunun yerine çocuklara içinde yaşadıkları dünyanın öğretilmesi gerektiği ifade edildi.

İşte o skandal ifadelerin yer aldığı açıklama:

“Pedagogların sürekli vurguladığı gibi, çocuklara öncelikle, Milli, Ahlaki ve Evrensel değerler öğretilmelidir. Kısaca, 4-6 yaşındaki küçücük çocuklara öncelikle, ortalama daha 70 yıl kadar yaşayacağı “bu dünya” ile ilgili değerler öğretilmelidir. Daha bu dünyayı bile tanımayan 4 yaşındaki çocuk, “öteki dünya, ahiret, ölüm, kabir azabı, melek, şeytan, cennet, cehennem, zebani.. gibi soyut kavramları somutlaştırıp anlamlandıramaz ve korkar. Korktukça çaresizlik ve acizlik duygusuna kapılır. Sağlıklı düşünemez.”

Konunun ilk elden muhatabı Edirne Diyanet-Sen Başkanı Erol Yarar, halen sessizliğini ve ezikliğini korurken Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert, facebook hesabında şöyle yazdı:

“Cumhuriyetin ilk yıllarında Laiklik gibi Allahı devre dışı bırakma aparatı ve Müslümanları kontrol altında tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığının kurulması da Edirne Mebusanları eliyle meclise sunulmuştu.
Maşalık vazifesi o dönemde de maal esef buralardan çıkmıştı.
Dini ve dindarları baskı ve kontrol altında tutmak görevi şimdilerde bu tiplere verilmiş belliki…
Çocuklara verilecek din eğitiminin ailelerin tercihine bırakılmasına dahi tahammülü olmayan bu arkadaşları nazikçe kınamakla birlikte bilmeleri gerekir ki biz de bu topraklardayız!
Edirne son yüzyılda her ne kadar bu seküler zihniyetin hakimiyetine girdiyse de burası bir İslam toprağıdır ve şehir İslama yakışır bir çehre oluşuncaya kadar Hak ve Batılın ideolojik çatışmasına sahne olacaktır.
Ve inşallah Hakkın taraftarları galib gelecektir.
Fe inne hizballahe hümul galibun! (Muhakkak ki, Haakk’ın tarafını tutanlar galip geleceklerdir).”

Konunun asıl muhatabı olan ve Edirne Kulisi yazarımız M. Ali Terzioğlu’nun bir yazısında kendisine, ” Sendika Ağası” dediği için, bu söze alındığını, sendika ağası olmadığını ifade eden Edirne Eğitim-Bir Sen sendikası temsilcisi Erdinç Dalgıç, bu durum karşısında sessizliğini koruyarak ‘temsil yeteneğinden’ ne kadar uzak ve yetersiz olduğunu bir kez daha kamuoyu önünde ispat etmiştir.

Buna karşın, adı geçen sendika yönetiminde olan İsmail Çelik, şahsi facebook hesabından şu açıklamayı yapmaktan kendini alamamıştır:

“5 yaşındaki çocukların bale eğitimini özgúrce aldığí bu úlkede yavrularímızın Kuran eğitimi almasından rahatsíz olan bu zihniyet kime ve neye hizmet ediyor. Anlaşılan Bu milletin inanç değerleri ile kavgalı, Kuran eğitimine karşı bir sendikasıníz anlaşılan. Ben, kimsenin inancına, yaşam biçimine karışamam siz nasıl ve hangi hakla karışıyorsunuz?”

Kaynak: Haber-yorum Ali Süzen

 

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.