Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Fiyat Artışlarını Durdurmaz!!!

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri konusunda bir açıklamada bulanan Saadet Partisi İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, “Bir ülkenin reel ekonomisi yani halkın ekonomisi, üretici, dağıtıcı, satıcı ve tüketiciden oluşan sağlam temeller üzerinde durmaktadır. Bu dengelerin bozulması, onarılması çok zor problemleri de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, icranın başında bulunanların bu dengeleri koruyup kollaması ve halkın tüm kesimlerini memnun edici adımlar atması zaruridir” dedi.

Son günlerde yeni açılacağı söylenen Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin halkın ekonomisine sadece geçici bir fayda sağlamaktan öteye geçmeyeceğinin altını çizen Tekin, “Kısa vadeli çözümlerle ancak kısa dönemli problemler çözülebilir. Ancak, fahiş fiyat artışları gibi temel bir problemin çözülmesine katkı sağlamayacağı bilinmelidir. Özellikle yeni açıklanan enflasyon rakamlarında üretici fiyat artışlarının tüketici fiyat artış oranına göre çok daha yüksek olduğu devletin resmi kurumlarınca belirtilmiştir. Bu da demek oluyor ki üretici fiyatları daha da artacaktır. Devletin buradaki asli görevi gerekli düzenlemelerle üretici ve dağıtıcı maliyetlerinin indirilmesi şeklinde olmalıdır” şeklinde konuştu.

“Üretici, malını pazara en ucuz şekilde ulaştırabilmeli ve satıcı da bu ürünleri gerekli şekilde bulundurmalı ve tüketicilerine sunmalıdır” vurgusu yapan Ekonomist Selim Tekin, “Bununla beraber, piyasayı hâlihazırda 30.000 şubesi olan zincir marketler belirlemekte ve yerel esnaf ve yerel üreticinin pazara girmesi sürekli olarak zorlaşmaktadır. Yerel esnafın bu rekabette hayatta kalabilmesi imkânsız görünmektedir. Rekabet Kurumu da gerekli çalışmaları yaparak haksız rekabetin önündeki bütün engelleri en kısa sürede kaldırmalıdır. Böylece, üretici, yatırımcı ve tüketicilerin tamamının hakları korunabilecektir. Fahiş fiyatların ortaya çıkmasına neden olan gerekçeleri ortadan kaldırılıp, ekonomiyi yine doğru zemine taşımak gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.