Edirneli Esnaftan Narin İçin Helva

Edirneli Esnaftan Narin İçin Helva
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran için Edirneli esnaf Fuat Koçer, helva dağıtarak dua okuttu..
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran için Edirneli esnaf Fuat Koçer, helva dağıtarak dua okuttu.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olay ülke genelinde milyonların yüreğini dağladı. Olayla ilgili tepkiler sürerken, Edirneli esnaf Fuat Koçer, Kocasinan Mahallesi’ndeki işletmesinde Narin için helva dağıttı. Dualar ile başlayan etkinliğe Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan işletmeci Koçer, yaklaşık 500 adet helva dağıttıklarını söylerken; “Böyle caniler ne vatanı, ne de çocukları sever. Biz bu vatanı hainlere yar etmeyiz. Bu vatan topraklarında çiğ süt emmiş canilere yer yoktur. Allah Narin kızımıza rahmet eylesin” dedi.

‘ADALET İSTİYORUZ’
Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan da bu tarz olaylara yönelik daha ciddi yaptırımlar istediklerinin altını çizerek; “Öncelikle Narin kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum. Çok acı. Yani buna söyleyecek bir söz bile bulamıyorum. Hepimiz anneyiz. Narin’ler ölmesin, evlatlar ölmesin, çocuklarımıza dokunulmasın. Adalet istiyoruz. Daha ciddi yaptırımlar istiyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR YAVRUMUZ BU ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMESİN
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ise benzer olayların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek; “Buradan Türkiye’ye bir ses verdik. Evlatlarımız ölmesin, katledilmesin. O hepimizin evladıydı. Gerçekten çok üzgünüz. Günlerce dua ettik, sağ salim bulalım diye ama günün sonunda maalesef ölü olarak bulduk evladımızı. Narinler bitsin istiyoruz. Hiçbir evlat ölmesin, hiçbir yavrumuz bu şekilde öldürülmesin istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir anne olarak, bir insan olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İnşallah bu son olur” diye konuştu.
hudutgazetesi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.