2021 “SU TASARRUFU YILI” İLAN EDİLSİN

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, geride bıraktığımız 2020 yılında ciddi bir kuraklık yaşandığını ifade ederek, 2021’in “su tasarrufu yılı” olarak ilan edilmesini ve suyun önemi konusunda seferberlik ilan edilmesini istedi..

Tüm canlıların hayatının devamı için suyun olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Ali Demirkıran, “Yaşamın kaynağında ve her anında su var! Gelecek için suyu idareli, tasarruflu kullanmalıyız. Unutmayalım ki, her işin başı eğitimdir. Bu konuda evlerimizde ve Okullarımızda tüm toplum hayatında suyun önemi ve tasarruflu kullanılması konusu anlatılmalıdır. Bu konuda Milli Eğitime ve Yerel Yönetimlere görevler düşmektedir. Bunun için derhal çalışmalar başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

SUYUN YOKLUĞU BİR ŞEYE BENZEMEZ

Vaktinde alınmayan tedbirlerin acı sonuçlar doğuracağına vurgu yapan Demirkıran, “Suyun yokluğu hiç bir şeye benzemez. Su yoksa ne yaparız?.Evlerimizde kısa süreli su kesintileri bile hayatı ne zor hale getiriyor. Diğer taraftan suyun önemli bir kısmı tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Tarımda suyun kullanımı konusunda da ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Harcanan su miktarına göre sınırlı fayda elde edilen “Vahşi sulama’ya izin verilmemelidir. . “Damla sulama” usulünü yaygınlaştırmalıdır. Diğer taraftan da suyu barajlardan evimize taşıyan şehir şebekelerinde yüzde 50 oranında kayıp olduğu ifade ediliyor. Buna ülke çapında çözüm bulunmalıdır. Edirne de alt yapı çalışmasının bu kayıp- kaçağı en aza indireceği için faydalı bir adım atılmıştır.” dedi.

İSRAF HARAMDIR

İnancımızda ‘israf’ın haram olduğuna da dikkat çeken Ali Demirkıran, Rabbimiz bizi “Yeyin, için, israf etmeyin” şeklinde uyarmaktadır. Peygamberimiz; “Akan bir nehrin kenarında bile olsan, abdest almak için normal bir miktarın üzerinde su kullanman israf olur” demek suretiyle nimetlerin israf edilmemesini emretmektedir” uyarısında bulundu.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.