CAMİDE İNANILMAZ HIRSIZLIK!

CAMİDE İNANILMAZ HIRSIZLIK!

Edirne’de bir camide namaz kıldığı esnada yanındaki kişi tarafından telefonu çalınan vatandaş, “Telefonumu getirsin parasını vereyim” diyerek hırsıza seslendi. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Ancak, ilk planda ışık yansımasından dolayı olayın failinin yüzü seçilemedi.

Edirne’nin Sabuni Mahallesi’nde bulunan Lari Camii’nde cuma namazı esnasında akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Cuma namazını kılmak için camiye gelen 79 yaşındaki Abbas Ulgen, telefonunu ve gözlüğünü seccadenin yanına koyup namaz kılmaya başladı. Namazın ilerleyen dakikalarında telefonunun çalındığının farkına varan Ulgen, neye uğradığını şaşırdı. Namazın ardından cami görevlileriyle güvenlik kameralarını inceleyen Ulgen, telefonunun çalındığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı.

Abbas Ulgen, telefonunun eski olduğunu ancak telefonda kayıtlı numaraların çok önemli olduğunu söyledi. Telefonda ailesinin fotoğraflarının olduğunu ve çok üzgün olduğunu anlatan Ulgen, hırsıza seslendi. Ulgen, hırsızın telefonu getirmesi halinde kendisine para vereceğini ve şikayetçi olmayacağını ifade etti.
Lâri Camii müezzini Şerafettin Razlık da madde bağımlısı bir kişinin cami bahçesini mesken tuttuğunu, kirli paslı örtüleri getirerek bankları birleştirip gecelediğini, cami kapısının kilidini bozduğunu ifade ederek güvenlik güçlerinin özellikle gece bekçilerinin konuya duyarlı olmalarını istedi.
Son günlerde camilerde hırsızlık olaylarında artış olduğu, en son set boyundaki Süleymaniye Camii’nden camiye ait malzemelerin çalındığı iddiası da cemaat tarafından dile getirildi.
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.