‘Yeşil Sol’dan Sağduyu Çağrısı

‘Yeşil Sol’dan sağduyu çağrısı
Yeşil Sol Parti’nin Edirne’deki seçim standına yönelik saldırıya tepki gösteren önceki dönem HDP İl Eş Başkanı Beşir Belke, sağduyu çağrısında bulundu. Belke, “Biz bu ülkede demokratik bir seçim yarışındayız. Bütün Edirne kamuoyunu, STK’ları, siyasi partileri sağ duyuya davet ediyoruz. Bu seçim döneminin huzur ve barış içinde geçirilmesini diliyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti Edirne Milletvekili Adayları Hanım Güzel, Serdar Zımba, Yeşil Sol Eş Sözcüsü Fazlı Şahin, Parti Meclis Üyesi Mevlüt Aykoç, önceki dönem HDP İl Eş Başkanı Beşir Belke,

Yenigün gazetesini ziyaret ederek, seçim çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Önceki dönem HDP İl Eş Başkanı Beşir Belke, Yeşil Sol Parti’nin dün Saraçlar Caddesi’ndeki seçim standına yönelik saldırıya tepki göstererek, Edirnelilere sağduyu çağrısında bulundu.

Belke, “Yeşil Sol Partisi Emek ve Özgürlük İttifakı, Türkiye’nin her yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Stantlarımızı, çadırlarımızı kuruyoruz, ziyaretler yapıyoruz. Halkımızı bize oy vermeye davet ediyoruz.

Saraçlar Caddesi’nde kurduğumuz standımıza dün saat 17.00 civarında 8-10 kişilik grup tarafından, kendilerini ülkü ocağı gençleri olarak ifade eden gençler tarafından saldırı oldu. Yaşlı bir kadınımızın kolu kırıldı, ciddi alamda bir saldırı oldu. Polis müdahalesiyle bu gruptakiler gözaltına alındı. Bizden de 5-6 arkadaş gözaltına alındı. Sabah 5 arkadaşımız serbest bırakıldı. Bir arkadaşımız da gözaltında.

Biz bu ülkede demokratik bir seçim yarışındayız. İnsanların özgürce kendilerini ifade edebildiği, bütün siyasi partilerin, sandığa giden her vatandaş istediği partiye oyunu verecek. Biz buradan bütün Edirne kamuoyunu, STK’ları, siyasi partileri sağ duyuya davet ediyoruz. Bu seçim döneminin huzur ve barış içinde geçirilmesini diliyoruz” dedi.

‘HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Yeşil Sol Parti birinci sıra Milletvekili Adayı Hanım Güzel, yapılan saldırının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Çalışmalarımız güzel gidiyordu, ancak standımıza yönelik saldı yapıldı. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Buradayız, hep birlikte değiştireceğiz, hep birlikte kazanacağız” dedi.

Milletvekili Adayı Serdar Zımba da saldırıya tepki göstererek, “Tabi ki her seçmen bizden olacak diye bir şey yok. Diğer partiler de demokratik şekilde tepkilerini gösterebiliyorlar. Onları anlayabiliyoruz. Ama anlayamadığımız şey birileri tarafından örgütlü şekilde Edirne’de de saldırıya maruz kalıyoruz. Sadece biz değil, diğer muhalefet partileri de saldırıya maruz kalıyorlar. Bu sancılı durumu hep beraber aşacağız. Sadece sakin ve sükûnet içinde, sağ duyu ile demokrasiye geçeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘20 YILLIK DÖNEMİN BİTİŞİ OLACAK’

Parti Meclis Üyesi Mevlüt Aykoç, çok önemli bir seçim sürecinden geçildiğini söyleyerek,

“Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu seçim süreci aslında 20 yıllık bir dönemin bitişi olarak düşündüğümüz ya da tahmin ettiğimiz bir süreç olacak. Nedeni şu; bu ülkede artık ekonomik boyut sadece bizim söylemimizle değil, dünyadaki göstergelere de baktığımızda çok net ortada. Bununla birlikte gençlerin, kadınların, çocukların durumu ortada. Bir zamanlar ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ denirdi. Eskiden ‘bir ekmek bir kuru soğan olursa yeter’ derlerdi. Artık kuru soğan da yok. Böyle bir ülkede doğal olarak da yeni bir ekonomik sürecin, yeni bir çıkışın olması gerekir. Demokrasi herkese lazım. Bu ülkenin en kısa sürede demokratik bir sürece geçiş sürecini başlatması lazım. Biz de Yeşil Sol Parti olarak demokrasinin her insanın ihtiyacı olduğunu ve bu çerçevede mücadelemizi sürdüreceğimizi, bu ülkenin üçüncü partisi olarak meclise gireceğimizi ve demokratik sürecin başlamasına güç katacağımızı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.
yenigun

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.