İsa Kılıç Yazdı; Gerçeğe Sadakat Boynumuzun Borcudur

Pazar okuması….

GERÇEĞE SADAKAT BOYNUMUZUN BORCUDUR
—Doğruluğundan iyice emin olmadan sizin fikrinize uygundur diye birisinin bir sözünü alıp paylaşmayın. Bu vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. İnsanlar bir kimse veya bir kurum hakkında bir söz uyduruyorlar ve bu toplumda yayılıp gidiyor.
—Lehinize de aleyhinize de söylenmiş olsa birisinin söylediği bir sözü noktasına, virgülüne dokunmadan olduğu gibi nakledin. Ona ait elinizde kuşkusuz bir metin olsun. Aklınızda kalan söze güvenmeyin. “O bunu demek istiyordu” deyip kendi kafanıza göre sözü şekillendirme hakkınız yoktur.
—Ne yazık ki sağcılar solcuların, solcular sağcıların; dindarlar laiklerin, laikler dindarların sözlerini tahrif ederek kullanıyorlar. Bu çok ayıptır. Ahlaki bir zaaftır. Buna tevessül edilmemeli.
—Hatta bazıları bir şahsın söylemediği şeyleri söylemiş gibi onun ağzından uydurup kendi inancı ve ideolojisi lehinde kullanıyor. Veya karşı tarafı kötülemek için kullanıyor.
—Bunları ikaz edip niye böyle yapıyorsun diye sorduğumda “tam da bunu demedi ama onun fikirlerini biliyorum, bu şekildedir” diyor. Ona diyorum “birisi senin bir sözünü de böyle kafasına göre yazıp sana atfetse hoşuna gider mi?”.
—Lütfen sadakatle hareket edin. Birisi bir söz söyler, herkes bir şeyler ilave ederek dolaştırır ve o söz tekrar adama döndüğünde “yahu bunu ben mi söylemişim” diye şaşıp kalır.
—Bazıları inanç ve ideolojisinin lehinde Batılı yazar ve düşünürlere söylemediği sözleri izafe ediyor. Bazıları da ünlü kişileri kendi kafasından Müslüman yapıyor. Bu kendine inançsızlığın ve güvensizliğin açık ifadesidir. Kendi davasına inanan kimse ne insanların övgüsünü bekler ne de kimsenin eleştirisini o kadar ciddiye alır. Bir dava ancak hizmet ederek yükselir.
—Bakın arkadaşlar bir kişi, bir kurum, bir cemiyet, bir toplum, bir ülke ve bir devlet dürüstlükle ayakta kalır ve yalanla çöker. Kısa bir zaman için belki yalan işe yarar ama uzun zaman yalanla ayakta kalması mümkün değildir. Vesselam. Dost. 
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.