İmamoğlu Edirne’de Konuştu

İmamoğlu, Edirne AKM’de konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerle buluştu. 14 Mayıs’taki seçimi ilk turda kazanmayı hedeflediklerini söyleyen İmamoğlu, “Bu dönemi artık sona erdireceğiz. Her şeyi biz biliriz asla demeyeceğiz. Ortak aklın sesine kulak veren bir dönem başlayacak. Siyaseti bir avuç insanın zenginleştiği, iktidarın bir kesimin iktidarına dönüştüğü değil 86 milyon insanın iktidarına dönüştüğü bir dönemi yaşayacağız” dedi.
istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerle buluştu. 14 Mayıs’taki seçimi ilk turda kazanmayı hedeflediklerini söyleyen İmamoğlu, “Bu dönemi artık sona erdireceğiz. Her şeyi biz biliriz asla demeyeceğiz. Ortak aklın sesine kulak veren bir dönem başlayacak. Siyaseti bir avuç insanın zenginleştiği, iktidarın bir kesimin iktidarına dönüştüğü değil 86 milyon insanın iktidarına dönüştüğü bir dönemi yaşayacağız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise İmamoğlu’nun İstanbul’un ikinci Fatihi olduğunu söyleyerek, “Söz veriyoruz. Bu iş 14 Mayıs’ta bitecek. Edirne’de bütün sandıkları patlatacağız, çalışacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerle buluştu. Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Edirne’ye gelen İmamoğlu, Atatürk Kültür Merkezi’nde kendisini bekleyen büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AKM’de yaptığı konuşmada, Edirneli Fatih Sultan Mehmet’in doğum gününde İmamoğlu’nu Edirne’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün 591’nci doğum gününü mutlulukla kutladığımız Fatih Sultan Mehmet, tüm eğitimini bu kentte almıştır. Bugün aramızda İstanbul’un ikinci Fatihi var. Hoş geldiniz” dedi.

‘EDİRNE’DE SANDIKLARI PATLATACAĞIZ’

14 Mayıs seçim tartışmalarına değinen Başkan Gürkan, “14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçimini ilk turda bitirmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Birileri hariç herkes üzerine düşen fedakarlığı yapıyor. Görmeyenler görsün, duymayanlar duysun. Sizin alacağınız bir miktar oy, sizin derdinize derman olmaz. Ama biz bu seçimi birinci turda bitireceğimize inanıyoruz. Söz veriyoruz. Bu iş 14 Mayıs’ta bitecek. Edirne’de bütün sandıkları patlatacağız, çalışacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Edirne’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Beni çok etkileyen bir şehirdeyim. Birkaç kez iş yaşamımda gelmiştim. Beylikdüzü Belediye başkanlığımın ilk zamanlarında gelmiştim çok etkilenmiştim. Bu şehrin çok yol alabileceğini hissetmiştim. En az demeyeceğim, onun kadar Edirne ile ilgili hayalleri olan, bu güzel kente neler kazandırabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ’

Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini belirten İmamoğlu, “Bu dönemin fertleri olmak; ‘böyle bir dönemde mi siyaset yapılır’ her gün sana saldırdılar. Ekonomik kriz yaşıyoruz. Birçok imkanların elinizden alındığı bir süreçte görev yapıyorsunuz. Hepimizin içini yakan canlarımızı yitirdiğimiz acı depremin etkisi. Bir de Cumhuriyetin 100. Yılı var içinde. Türkiye’mizin elde ettiği birikimlerin dahi heba edildiği bir dönemde, ileriye dönük reform adımlarının atılması gereken bir dönemde olmak. Aslında şanssız insanlar değiliz. Ben kendimi tarihte sorumlu bir insan olarak görüyorum. Bu süreçte başarılı olmak zorundayız. Başka bir şansımız yok. Doğruları yapmakla mükellefiz. Memleketin bambaşka bir döneme evrileceği şarttır. Güncel yaşamda bir takım kişisel beklentilerimizi ön planda tuttuğumuz alışkanlıklarımızı silip atıp, ortak hedefleri hayatımızın merkezine koyup yürümek zorundayız.

İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır, kaybeden Türkiye’yi kaybeder. Bize yüklenen sorumluluk böyle bir sorumluluk. Gecemizi gündüzümüze katarak çok çalışmak zorundayız” dedi.

‘BİZİ YOLUMUZDAN KİMSE ÇEVİREMEZ’

Türkiye’deki siyasi sürece değinen İmamoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Eğer menziliniz tek ise, bizi yolumuzdan kimse çeviremez, çevirmemeli. Farklı yollardan yürüyorsak, gerçekten demokrasi diyorsak, sorunlarda hem fikirsek, ortada bir gerçek var. Ya burada birleşirsiniz, birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu anlarsınız.

Buradan söylüyorum, bizim yola çıkışımızın en büyük hedefi birinci turda secimi kazanmaktır. Seçimi kazanacağız. Bütün bu sözlerim, siyaset arenasınadır. Bu arenada yol yürüyen inananlara dairdir.

‘BEN DE BİR FETİH ŞEHRİNDE DOĞDUM’

Edirne’de olmanın çok başka bir anlamı var. Çocukluğumdan itibaren baş ucumda bulunan Fatih Sultan Mehmet’in doğum günündeyiz. Ben de bir Fetih şehrinde doğdum. Fetih kelimesi, Fatih Sultan Mehmet ismi Trabzon’da her doğan çocuğun zihninde olmuştur.

İstanbul’da belediye başkanı olmak Allah’ın bir lütfu. Bir tılsımı var bu işin.

Fatih Sultan Mehmet gibi entelektüel bir insanı, devlet insanını, Fatih Sultan Mehmet’in insanlara yönelik tavsiyesi, ne acıdır ki bugün hala tavsiye edilmesi gereken bir tarif durumunda. Fatih Sultan Mehmet Han’ın yani Edirneli Mehmet’i unutmayan, Edirne’ye yürekten teşekkür ediyorum. Bazen tarihi bile tersten okutuyorlar. Aslında laiklik kavramının en öncü insanlarından birinin olması, sanata düşkünlüğü, bildiği diller, dünyanın önemli liderlerinden birisi.

‘BU DÖNEMİ ARTIK SONA ERDİRECEĞİZ’

Bu dönemi artık sona erdireceğiz. Her şeyi biz biliriz asla demeyeceğiz. Ortak aklın sesine kulak veren bir dönem başlayacak. Milletin ihtiyaçlarına çözüm bulan bir hükümet dönemi başlayacak. Siyaseti bir avuç insanın zenginleştiği, iktidarın bir kesimin iktidarına dönüştüğü değil 86 milyon insanın iktidarına dönüştüğü bir dönemi yaşayacağız. Uçtan uca memleketin stratejik bir kalkınma modeli ile nasıl bir avantaja sahip olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bugün aklına geleni yapan, kısa vadeli adımlarla ülkeye zarar veren bir dönemi yaşıyoruz. Biz ne yazık ki fakirleşen yoksullaşan şehir konumuna düştük.

‘ÖZGÜRLÜKLERİN KONUŞULDUĞU TRAKYA OLSUN’

Yolculuk esnasında aklıma gelen bir duyguyu paylaşmak istiyorum. Ben umut için Trakya’ya geliyorum. Şehir dışındaki ilk adımımı Trakya’dan başlatıyorum. Onun için Edirne’deyim. Ülkemizin neredeyse son 25 yılında ne yazık ki Silivri’ye, Pınarhisar’a Edirne’ye baktığınızda siyaseti, tutukluluğu, siyaseti dizayn etme çabasının simgesi haline gelen toprakları görüyoruz. Hukukun ve demokrasinin güçlendiği ülkelerde, Silivri gibi değil, özgürlüklerin konuşulduğu Trakya’nın konuşulmasını istiyoruz.

‘GENÇLERDEN KORKUYORLAR’

40 bini aşan gencimizin üniversite okuduğu bir şehir Edirne. Birisi bana tek maddenin geçerli olduğuna dair savunu sunsun. Bu üniversiteler niçin kapalı. Gençlerimizi niçin okuldan uzaklaştırdılar. Her konuda niçin ilk önce eğitimi cezalandırıyorlar. Bir şey olduğunda niçin ilk önce eğitimi zora sokuyorlar. Özgürlüklerin, yaratıcılığın en güçlü olması gereken üniversitelerin kapatılması kararlarını anlamış değilim. Neyi bekliyorsunuz. Seçimi mi bekliyorsunuz. Gençlerin size göstereceği tepkiden mi çekiniyorsunuz. Bir ülkenin yöneticisi, partisi gencinden korkar mı? Çocuklardan korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok.

Onlar size oy vermeyecek. Onlar özgür bir ülke istiyorlar. YÖK Başkanı üniversiteleri açacağız diye açıklama yapmış.” şeklinde konuştu. Bu sırada salonda ‘gençliğin umudu İmamoğlu’ sloganları atıldı. İmamoğlu, o sırada kendisine iletilen yüz yüze eğitimin başlayacağına dair açıklama nedeniyle YÖK başkanına teşekkür etti.

‘İSTANBUL DEPREMİNE MARMARA OLARAK BAKIYORUZ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara depremi için hazırlık yaptıklarını belirterek,

“İstanbul depremine sadece İstanbul olarak bakmıyoruz. Edirne’den Balıkesir’e, Bilecik’ten Sakarya’ya bir Marmara depremi olarak bakıyoruz. Meselenin afet planına böyle bakıyoruz. O kadar çok işimiz var ki. İstanbul büyük depremini yaşadığında, Allah geçinler versinler, arama kurtarma gibi lojistik unsurları hazırlamak gibi, stratejik bir süreci çalışmaya devam ediyoruz. Onun için biz 11 şehrimizi etkileyen depreme sadece deprem ve sonuçları üzerinden bakmıyoruz. 20 yılda neler ihmal edildi, deprem günü neler yapılmadı. Bir güne yakın mobil iletişimi kim duraksattı. Enkaz altındaki insanlar yakınlar niçin ulaşamadı. Bunların hepsi sorgulanacak. Bir daha yaşanmaması adına tedbirler alınacak” dedi.

İmamoğlu konuşmasını, ‘Allah’ım bu memleketimizi bu cahillikten konu yarabbi. Dua etmek yetmez, çok çalışacağız. Her şey çok güzel olacak” sözleriyle tamamladı.

Gürkan, İmamoğlu’na tablo ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Cumhuriyetin 100. Yılı madalyasını takdim etti.
yenigun

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.